Grecia este amenintata de inundatii

Apropo.ro / 03.09.2007, 18:36
Grecia este amenintata de inundatii
Incendiile de padure care au devastat Grecia timp de zece zile au fost controlate în mare parte, dupa ce au provocat moartea a 64 de persoane si au lasat mii de locuitori fara adapost, însa situatia ramâne dificila, tara fiind amenintata de inundatii provocate de ploile de toamna, relateaza

Incendiile de padure care au devastat Grecia timp de zece zile au fost controlate în mare parte, dupa ce au provocat moartea a 64 de persoane si au lasat mii de locuitori fara adapost, însa situatia ramâne dificila, tara fiind amenintata de inundatii provocate de ploile de toamna, relateaza Reuters.

Zeci de sate din peninsula sudica Peloponez si din insula Eubeea au fost distruse de flacari, iar sute de mii de hectare de padure au fost arse în incendiile izbucnite în centrul si sudul Greciei.

„Incendiile izbucnite în (peninsula) Peloponez au fost stinse”, a declarat purtatorul de cuvânt al pompierilor, Nikos Diamantis. „Au ramas doar câteva focare minore pe Muntele Parnas”, a adaugat el.

Premierul grec Costas Karamanlis, confruntat cu alegerile parlamentare de la 16 septembrie, a favorizat ipoteza criminala privind originea incendiilor, declarând ca Guvernul va sprijini reconstruirea locuintelor distruse si îi va ajuta pe fermieri timp de mai multi ani.

„Tara noastra s-a confruntat cu o situatia fara precedent si extrem de dificila”, a declarat el, într-un discurs adresat natiunii duminica seara. „Avem ceva cale înainte pentru vindecarea ranilor”, a adaugat premierul.