Grecia: Lista milionarilor evazioniști, de negăsit!

De: Marian Andrei / 03.10.2012, 16:51
Grecia: Lista milionarilor evazioniști, de negăsit!
Ministrul de Finanțe al Greciei, Iannis Stournaras, a făcut public faptul că un CD care conținea numele a 2.000 de greci cu conturi bancare în Elveția, primită de la fostul ministru de Finanțe al Franței în 2010, a dispărut.

Cd-ul a fost transmis în 2010 sefului Diviziei de Delicte Financiare si Economice (SDOE) al Greciei, Iiannis Diotis, însă după înlocuirea acestuia din funcție în luna august, s-a descoperit că acesta este de negăsit.

Stournaras a declarat că va cere autorităților franceze să îi furnizeze o copie a listei cu cei 2.000 clienți eleni ai filialei din Geneva a HSBC, care sunt potențiali evazioniști.

Potrivit site-ului Keep Talking Greece, datele, care au fost furate de un angajat al băncii HBSC, conțineau numele a 24.000 de evazioniști din mai multe țări europene, între care 1.991 de greci, aceștia având depozite care depășesc un miliard de euro.

Folosind aceleași informații, autoritățile din Spania au reușit să colecteze taxe neplătite de circa șase miliarde de euro, iar cele din Italia 570 milioane de euro.