Grecia: Postul public de televiziune, ocupat de studenti

De: MediafaxFoto / 26.09.2011, 09:48
Grecia: Postul public de televiziune, ocupat de studenti
Un grup de studenti greci care dorea sa difuzeze un mesaj impotriva reformei universitare a determinat intreruperea emisiunii postului public de televiziune.

Demersul celor 50 de tineri, care doreau sa atraga atentia asupra reformei universitare care a provocat proteste in mai multe facultati, a fost refuzat de oficialii postului de televiziune si, pentru a evita o interventie in direct similara cu ce s-a produs in urma cu trei ani, jurnalul de la ora 19.00 a fost anulat si inlocuit cu un documentar. Inainte de intreruperea jurnalului, s-a vazut cum tinerii au desfasurat o banderola pe care telespectatorii puteau citi „Incetati sa va mai uitati la televizor si iesiti in strada„.

In acelasi moment, politia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestantii ostili politicii economice a Guvernului si care blocau un bulevard din centrul capitalei ce trece prin fata Parlamentului.

Aproximativ 2.000 de persoane s-au reunit in piata Syntagma, centrul manifestatiilor organizate impotriva Guvernului din cauza reducerii pensiilor si cresterii TVA, dar si a unei noi taxe controversate impuse salariatilor.