Greii politicii se fac baroni locali

Apropo.ro / 03.03.2008, 10:14
Greii politicii se fac baroni locali
Cele mai ravnite posturi de pe piata politica sunt cele de sefi de Consilii Judetene. Liderii CJ vor gestiona sutele de milioane de euro provenite din fondurile europene...

41 de sefi de Consilii Judetene – atatea locuri de baroni locali se scot la concurs la localele din acest an. Sunt cele mai ravnite posturi de pe piata politica dintr-un motiv prozaic: prin pixurile liderilor CJ se vor tria sutele de milioane de euro provenite din fondurile europene, precum si toate afacerile importante dintr-un judet. Din punct de vedere politic, posturile devin cu adevarat importante daca legea electorala, care se va vota saptamana aceasta in Parlament, va spune ca sefii de Consilii se aleg uninominal.

Va fi semnalul cel mai puternic ca politica se va “regionaliza” in sensul ca niciun lider local, odata ce pozitia sa nu va mai depinde de rezultatul negocierilor dintre partide, nu va mai fi obligat sa dea raportul conducerii de la Centru. Radu Berceanu este primul nume sonor care anunta ca vrea sa se faca sef de Consiliu. Pe lista candidatilor la demnitatea de baron local se numara actuali titulari, precum Marian Oprisan, Liviu Dragnea, Constantin Contac, Gavril Marza sau Nicusor Constantinescu (PSD), dar si nume noi precum Sorin Frunzaverde, Gheorghe Flutur, Dan Carlan sau Ioan Oltean (PD-L).

Citeste mai mult in Gandul

Trimite urari de martisor prin Free Sms!