Greva de avertisment la Dacia Renault Pitesti

Apropo.ro / 14.03.2008, 14:23
Greva de avertisment la Dacia Renault Pitesti
Peste patru mii de angajati ai Uzinei Dacia Renault din Pitesti au intrat in greva de avertisment, principala solicitare fiind majorarea salariilor.

Peste patru mii de angajati ai Uzinei Dacia Renault din Pitesti au intrat in greva de avertisment, incepand cu ora 13.00, muncitorii cerand in principal majorarea salariilor si a primelor de Paste si de Craciun.

Potrivit lui Ion Iordache, vicelider sindical al Sindicatului Dacia Renault, la greva de avertisment iau parte 70 la suta din cei 6.000 de salariati care lucreaza in schimbul intai.

Cele mai importante revendicari ale sindicalistilor de la Dacia vizeaza majorarea de salariu cu 350 de lei incepand cu 1 ianuarie 2008 si cu 200 de lei incepand cu 1 iunie 2008, participarea la profit cu o cota de 5-10 la suta din profitul net al societatii, marirea primelor de Paste si de Craciun cu o valoare de 50 la suta din salariul mediu brut al societatii si a primei de vacanta, majorarea primei pentru Ziua constructorului de masini, acordata in luna septembrie, cu o valoare de 200 de lei, acordarea facilitatii pentru salariatii care achizitioneaza masini sau piese Renault, in sensul unei reduceri de 15 la suta la facturare.

Citeste mai mult la Mediafax