Greva la Hollywood

Apropo.ro / 05.12.2001, 11:23
Greva la Hollywood
Mai multe sute de actori de la Hollywood și angajați din industria cinematografiei au manifestat, duminica, la Los Angeles, împotriva turnarii filmelor în țari straine, în special în Canada. O petiție care cuprinde 80.000 de semnaturi va fi

Mai multe sute de actori de la Hollywood și angajați din industria cinematografiei au manifestat, duminica, la Los Angeles, împotriva turnarii filmelor în țari straine, în special în Canada.

O petiție care cuprinde 80.000 de semnaturi va fi depusa, marți, la Washington, la Departamentul Comerțului. În ea li se cere autoritaților sa ordone studiourilor sa înapoieze sumele totale ale subvențiilor primite pentru filmari, atîta vreme cît s-a lucrat în strainatate.

Manifestația a fost organizata de Film and Television Action Coalition (FTAC) și a fost punctul culmminant al unei campanii lansate în urma cu cîteva luni, pentru a incita studiourile sa foloseasca tehnicieni din sindicatele americane mai degraba decît din cei din strainatate, care costa mai puțin.

FTAC, ce a primit susținerea actorilor, cere administrației Bush sa impuna o contrapartida financiara studiourilor care vor filma în strainatate. „Imaginați-va ca daca un studio care a obținut un milion de dolari subvenții, daca filmeaza în Canada este obligat sa plateasca un milion de dolari înapoi guvernului american”, a explicat Brent Swift, președintele FTAC. „Vrem sa evitam prabușirea industriei americane de film ce poate fi provocata de exodul filmarilor”, rezuma el.

Potrivit anumitor studii, aproape doua treimi dintre filmele produse anul trecut au fost turnate în întregime sau parțial în Canada.

Tags: