Griffiths: Nu sunt noul Daniel Niculae

Apropo.ro / 29.06.2006, 10:21
Griffiths: Nu sunt noul Daniel Niculae
Atacantul formației Rapid, australianul Ryan Griffiths, a declarat, vineri, pe Aeroportul Henri Coandã, cã nu va încerca sã îi ia locul în echipã lui Daniel Niculae, jucãtor transferat în urmã cu douã sãptãmâni în Franța, la formația AJ Auxerre. "Nu sunt noul

Atacantul formației Rapid, australianul Ryan Griffiths, a declarat, vineri, pe Aeroportul Henri Coandã, cã nu va încerca sã îi ia locul în echipã lui Daniel Niculae, jucãtor transferat în urmã cu douã sãptãmâni în Franța, la formația AJ Auxerre.

„Nu sunt noul Niculae. Nu vreau sã îl înlocuiesc pentru cã el este un jucãtor diferit fațã de mine și are o relație specialã cu suporterii rapidiști, care îl iubesc foarte mult. O sã încerc sã îl suplinesc în teren, sã înscriu cât mai multe goluri pentru Rapid”, a spus Griffiths, care, joi, a semnat un contract valabil 3 ani cu FC Rapid .

Jucãtorul australian a plecat, vineri, împreunã cu Nicolae Grigore și Cristian Sãpunaru în Elveția pentru a se alãtura lotului formației giuleștene care efectueazã în aceste zile un turneu de pregãtire.

Griffiths a explicat cã de la încheierea campionatului a avut mai multe oferte de transfer, dar cã a ales echipa Rapid pentru cã aceasta își propune în fiecare an sã câștige trofee.

„Faptul cã Rapid se bate în fiecare an la titlu a cântãrit mult în decizia de a semna cu aceastã echipã, dar și faptul cã voi avea ocazia sã evoluez în Cupa UEFA. Au fost mai multe oferte, însã am fost impresionat de modul profesionist în care am fost tratat de conducerea rapidistã. Voi da totul pentru acest club. Sper sã câștig titlul și sã avem un parcurs foarte bun în cupele europene”, a afirmat Griffiths.

Atacantul a menționat cã transferul la FC Rapid îl poate propulsa în echipa naționalã a Australiei. „Jucând la o echipã mare ca Rapid în Cupa UEFA voi fi mai urmãrit și sunt șanse mai mari sã fiu selecționat în echipa naționalã”, a precizat atacantul.

Ryan Griffiths a ținut sã le transmitã suporterilor rapidiști un mesaj: „Abia aștept sã joc în fața voastrã și sper ca voi sã ne susțineți pentru a câștiga cât mai multe meciuri”.

(Marius Țone; [email protected])
Mediafax