Gripa baga in carantina spitalele din judetul Buzau

Apropo.ro / 24.01.2008, 15:06
Gripa baga in carantina spitalele din judetul Buzau
Toate spitalele din judetul Buzau au intrat in carantina, incepand de joi, in urma cazurilor de gripa confirmate.

Toate spitalele din judetul Buzau au intrat in carantina, incepand de joi, prin dispozitia conducerii Autoritatii Judetene de Sanatate Publica Buzau, in urma cazurilor de gripa confirmate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit directorului ASP Buzau, medicul Celine Toader, pana joi, au fost diagnosticate clinic opt cazuri de gripa la persoane cu varsta cuprinsa intre 19 si 44 de ani, iar in cazul a doi dintre bolnavi diagnosticul a fost confirmat si de medicii din Capitala.

Avand in vedere izolarea primelor virusuri gripale tulpina A H1, autoritatile medicale buzoiene au decis ca este necesara instituirea carantina pentru evitarea unei epidemii de gripa.

In acelasi timp, medicii vor interna in spital doar cazurile grave care nu suporta amanare, iar tot personalul din spitale trebuie sa poarte halat, masca si pantofi de spital pe toata perioada programului de lucru.

Medicii spun ca orice caz care va semana cu gripa va fi tratat de acum incolo cu maxima atentie, spitalizare si tratament intensiv.

Potrivit medicului Celine Toader, spitalele buzoiene vor ramane in carantina pina la scaderea numarului bolilor de sezon.