Gripa porcina face ravagii in SUA si Canada

De: Marian Andrei / 24.06.2009, 09:55
Gripa porcina face ravagii in SUA si Canada
Numarul deceselor cauzate de noul virus gripal in SUA si Canada s-a dublat intr-o saptamana

Epidemia de gripa porcina a provocat moartea a 100 de persoane in Canada si Statele Unite ale Americii. Numarul este dublu fata de cel inregistrat acum o saptamana. In cele doua state, numarul total de imbolnaviri este de peste 27.000 de cazuri.

Statele Unite, care inregistreaza deja mai multe cazuri de contaminare cu virusul AH1N1 decat Mexicul, este pe cale sa depaseasca si numarul de morti provocat de maladie in statul vecin. In Canada, a treia in lume in clasamentul tarilor cele mai afectate de pandemie, autoritatile sanitare au anuntat un al 13-lea deces si aproape 6.000 de cazuri confirmate de contaminare.

La scara mondiala, noua gripa a provocat moartea a aproximativ 180 de persoane, fiind contaminati aproape 45.000 de oameni din 95 de tari potrivit bilantului publicat de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Romania a confirmat primul caz de gripa AH1N1 in 27 mai si, de atunci pana in prezent, au fost inregistrate 19 cazuri, inclusiv cel de marti. Primul caz din Romania de gripa cu noul virus a fost identificat la o femeie din Bucuresti, revenita din SUA, in 23 mai.

Toate cazurile de gripa din Romania au fost de import, adica persoane care au venit in tara bolnave, nefiind inregistrat niciun deces.