Groapa cu taximetristi morti, gasita in Irak

Apropo.ro / 12.09.2011, 11:36
Groapa cu taximetristi morti, gasita in Irak
O groapa cu 40 de cadavre a fost descoperita in Dujail, un oras la 56 de kilometri distanta de Bagdad, autoritatile identificand victimele ca fiind taximetristii dati disparuti din ultimii doi ani.

Dujail este orasul in care, in 1982, Sadam Hussein a omorat 148 de barbati si baieti din cauza unei tentative esuate de asasinare asupra fostului lider in aceasta localitate.

La aproximativ 30 de ani dupa acel incident, gangsterii din Dujail au dezvoltat o „afacere” ingrozitoare omorand si vanzand masini de taximetristi.

Modul lor de operare implica trimiterea unui membru in Bagdad de unde acesta sa se intoarca cu un taxi nou si, odata ajunsi in Dujail, soferul era omorat iar masina era vanduta mai departe.

Dupa mai multe plangeri si informatii oferite de catre alti taximetristi, politistii au investigat acest caz ajungand sa descopere o groapa in care erau ascunse cadavrele a 40 de taximetristi dati disparuti.

In urma raziilor efectuate, acestia au reusit sa prinda trei barbati care faceau parte din aceasta schema printre care si seful acestora, prins in timp ce incerca sa „agate” un al 41-lea taximetrist.