Gropile din carosabil din Capitală vor fi plombate provizoriu

De: Carmen Ulian / 06.02.2015, 12:00
Gropile din carosabil din Capitală vor fi plombate provizoriu
Administrația Străzilor București au anunțat că au demarat lucrările de astupare provizorie a gropilor din Capitală.

Șosele din Capitală arată acum ca după un bombardament. Pline de gropi vechi sau care par a fi programate să apară zilnic câte una.

Administrația Străzilor București informează locuitorii Municipiului București că începând de luni, 2 februarie, au fost demarate lucrările de astupare provizorie a gropilor apărute în partea carosabilă, intervenindu-se pe următoarele artere din Capitală:

– Drumul Taberei;

– Iuliu Maniu;

– Mihăilescu Vintilă;

– Virtuții;

– Calea Vitan;

– Vitan Bârzești;

– Calea Dudești;

– Octavian Goga;

– Gloriei;

– Natației;

– Calea Griviței;

– Strada Clabucet;

– Strada Puțul lui Crăciun;

– Strada Dornei;

– Ion Mihalache;

– Strada Turda;

– Bulevardul Unirii;

– Mircea Vodă;

– Nerva Traian;

– Traian.

Administrația precizează că majoritatea problemelor apărute în carosabil pe arterele rutiere menționate mai sus sunt zone cu fisuri în jurul căminelor de vizitare ale rețelelor edilitare, gropi sau crăpaturi în asfat.

Din cauza temperaturilor înca scăzute, neconformitatile din partea carosabilă vor fi remediate cu mixtură stocabilă la rece, singurul material care se pretează la astfel de temperaturi, urmând ca din primavară, când temperaturile vor depăși 8-10 grade C, firmele de întreținere să intervină cu materiale durabile pentru astuparea gropilor, conform standardelor tehnice în vigoare.

Aplicarea plombelor din mixtură stocabilă la rece este realizată pe cheltuiala constructorilor care se ocupă de întreținerea străzilor, până când se vor demara lucrărilor de întreținere propriu-zisă.

În același timp,  inspectorii Administrației Străzilor București și inspectorii Primăriei Municipiului București vor monitoriza în continuare străzile din Capitală, în vederea identificării și remedierii gropilor apărute.