Grupa lui Horia Brenciu intră în Bootcamp la ”X Factor”: ”Mi-am propus să mă distrez, să nu fiu încrâncenat”

De: Cristiana Trifu / 22.11.2018, 13:35
Grupa lui Horia Brenciu intră în Bootcamp la ”X Factor”: ”Mi-am propus să mă distrez, să nu fiu încrâncenat”
Delia, Ştefan Bănică şi Carla’s Dreams şi-au ales deja concurenţii alături de care vor intra la Dueluri, iar vineri, de la ora 20.00, la Antena 1, grupa lui Horia Brenciu, formată din trupe, intră în Bootcamp!

Fiecare jurat trebuie să aleagă cei mai buni concurenţi şi să îi aşeze pe cele patru scaune pe care aceştia le vor avea la dispoziţie pe scenă. Un concurent nu este însă salvat după ce a fost invitat să ia loc, ci poate fi oricând ridicat dacă mentorul grupei consideră că altcineva a fost mai bun, astfel că tensiunea va fi la cote maxime până în ultima clipă.

”Şi anul acesta, mi-am propus să mă distrez, să nu fiu încrâncenat ca jurat. Niciodată nu s-a câştigat cu un grup, dar până acum am câştigat cu oameni care au venit din America, cu femei, cu bărbaţi, adică totul e deschis succesului. Mi-aş dori ca toate grupurile să se gândească la câştigătorul de anul trecut, la Jeremy Ragsdale şi la experienţa sa”, a spus Horia Brenciu, juratul care a câştigat marele premiu de anul trecut. 

Grupul Deja Vu a venit iniţial la audiţii cu o surpriză, Oana Purdel! Ea a mai participat la X Factor cu câţiva ani în urmă şi a declarat că vrea să fie o surpriză şi de data asta, motiv pentru care a venit împreună cu trupa sa înfiinţată împreună cu patru adolescenţi. ”Eram într-o zi la repetiţii şi doamna a venit şi ne-a spus că vrea să participe împreună cu noi la X Factor”, a povestit unul dintre tinerii membri ai trupei. Se pare însă că lipsa de antrenament împreună şi-a spus cuvântul. După ce le-a cerut acordul tuturor, juraţii au decis să îi asculte pe cei patru tineri singuri şi să le dea astfel încă o şansă, după ce Oana Purdel s-a retras din concurs. Separaţi de ea, ei au primit patru de DA, astfel că vineri, de la 20.00, la Antena 1, întră în Bootcamp.

            Alexandru şi Raluca compun trupa Rush, sunt din Bucureşti şi au mărturisit că în trecut au format un cuplu, doar că acum tot ceea ce-i leagă este muzica. Pe lângă trupa Rush, cei doi lucreazã împreună într-un alt proiect, mai amplu, cunoscuta formaţie Albatros.

După o primă apariţie la ”iUmor”, Daniel l-a luat pe amicul său Mădălin, alături de care formează trupa Mindfuck, şi au decis să urce pe scena ”X Factor” cu un singur gând: ”Vii la o competiţie ca să câştigi!”. Dacă vor şi câştiga, rămâne de văzut, dar cert este că cei doi băieţi au obţinut voturile necesare pentru a trece în Bootcamp. ”Sunteţi primul grup în stilistica aceasta, căruia să îi dau un DA”, a spus Carla’s Dreams, iar ceilalţi colegi ai săi au fost de acord că cei doi rapperi au fost suficient de convingători. ”Au fost cei mai credibili, din punctul meu de vedere”, a spus şi Delia. ”O să fie cel mai cool an din istoria acestui show! Dacă tu le devii mentor acestor oameni, pot să câştige X Factor!”, i-a spus Mihai Bendeac lui Horia Brenciu.

Rodica Olisevschi, din Chişinău, a luat prin surprindere juraţii „X Factor” cu timbrul său unic, dar şi cu o audiţie total neaşteptată. Deşi s-a înscris singură în acest concurs, ajunsă pe scenă, le-a cerut permisiunea specialiştilor de a-şi invita iubitul, ce a acompaniat-o la chitară: ”Noi de foarte mult timp colaborãm, am scos multe piese impreunã, iar acum Rodica va interpreta o piesã de care ei îi e teamã. N-am apucat să o înregistrăm. Poate vouã vã place şi vã apucaţi de treabã”, afirma acesta încrezător. Cei doi au cucerit publicul încă de la primele note, iar în ciuda faptului că iubitul Rodicăi nu a vrut să participe în concurs, juraţii i-au făcut o propunere unică: ”Cristian, ca sã nu pierdem vremea. Colegii mei se gândesc la un grup. Prezenţa ta a ajutat-o să se simtă mai bine. Dacă vreţi sã cântaţi ceva împreunã, poate ar fi bine pentru voi”, a mãrturisit Ştefan Bănică, în timp ce Carla’s Dreams a ţinut să adauge că tânăra din Chişinău are ”cea mai iubibilă voce din concurs, de departe”. Deşi nu s-au înscris în competiţie ca o trupă, o audiţie magică i-a făcut să obţină patru de DA, motiv pentru care Cristian a acceptat să meargă mai departe în concurs alături de iubita sa: ”Eu visam să se întâmple asta şi asa a fost!”, a afirmat Rodica cu zâmbetul pe buze.

Băieţii din trupa No Fingerprints au recunoscut că ei sunt la începutul carierei muzicale şi nu sunt foarte pregătiţi din punct de vedere tehnic şi administrativ. Cu toate acestea, talentul lor este remarcabil şi au intrat în Bootcamp cu trei de DA.

Andreea Monac şi Vlad Bişu au devenit o trupă datorită mentorului Horia Brenciu, chiar dacă la audiţii au participat separat. Versurile adaptate ale tânărului vlogger Vlad Bişu au făcut-o pe Delia să cânte alături de el pe refren, de la masa juriului, iar carisma i-a asigurat 3 de DA din partea specialiştilor: ”Mi se pare că e foarte potrivit pentru un grup. A meritat şansa asta şi sper să îi folosească”, a spus Delia. Şi Andreea Monac i-a cucerit pe cei patru juraţi cu energia ei şi a reuşit să scape de emoţii după ce a intrat pe scenă şi a început să cânte, aşa că nu a durat mult până au venit şi cei patru de DA. ”Cred că eşti bucuria de care avem nevoie la X Factor!”, i-a spus atunci Horia Brenciu.

Grupul Stardust este format din prietenele Alexandra Stănilă şi Cătălina Neacşu, care se sprijină foarte mult nu doar pe scenă, ci şi în afara ei, aşa cum au făcut-o şi când Alexandra şi-a pierdut mama în urma unei boli necruţătoare. ”Mama îmi promisese că atunci când împlinesc 14 ani mă va aduce la audiţiile ”X Factor”, a povestit Alexandra, care a venit anul acesta cu prietena sa. Stardust a luat cele patru voturi ale juraţilor, aşa că au plecat acasă cu o singură cerinţă din partea Deliei: ”Aş vrea să vă văd mai vesele!”.

Iuliana, solista trupei VOX, a păşit pentru a doua oară pe scena X Factor, de data aceasta însă şi împreună cu instrumentiştii formaţiei: ”Mă bucur foarte mult să pot fi aici în formula asta , e minunat când totul este live”, spune ea. De aceeaşi părere au fost şi juraţii care au apreciat momentul de senzaţie oferit de trupă şi care au dat patru de DA la audiţii.

Trupa Angels este o altă trupă formată de Horia Brenciu din trei fete care au participat separat la audiţii. Diana Zaharia, o tânãrã de doar 15 ani, din Galaţi, a mãrturisit încã de la bun început cã nu are emoţii, dar şi faptul cã la un moment dat a fost la un pas sã renunţe la visul sãu, muzica. „Ai fost fenomenalã, fantasticã, fabuloasã!”, i-a spus Delia, în vreme ce Horia Brenciu i-a dat întâlnire: „Ne vedem în finala X Factor!”. Noua ei colegă, Ana Maria Tilici, a venit singură la ”X Factor”, în timp ce mama sa a rămas acasă alături de frăţiorul său în vârstă de doar 1 an şi opt luni. ”Aş vrea ca totul să iasă bine, de aceea am emoţii să nu greşesc cu nimic”, a spus Ana Maria, care a fost la un pas de a se răzgândi pe drumul spre audiţii. ”Ai făcut foarte bine că ai luat microbuzul şi ai venit aici! Bravo!”, i-a spus direct Horia Brenciu. Ana a reuşit în doar câteva minute să primească cele patru voturi ale juraţilor, dar şi o lecţie importantă: să nu se mai abată din drumul ei în muzică. Cea de-a treia membră a trupei Angels este            Cristina Antonescu, din Brãila, căreia i-au purtat noroc accesoriile pe care Mihai Bendeac I le-a oferit, din recuzita lui Drãgulin, înainte de a urca pe scenã. “Ai cântat bine, cu poftã, şi s-a simţit!”, i-a mãrturisit Ştefan Bãnicã, în vreme ce Horia Brenciu a completat: “Niciodatã nu am auzit o persoanã spunând cu atâta bucurie !”, fãcând referire la numele piesei pe care a ales-o concurenta. “Cine ia acest grup, al fetelor tinere, o sã aibã cele mai grele alegeri, cele mai multe drame, va fi un calvar pentru antrenorul fetelor tinere!”, a mai completat Horia. Cristina merge mai departe în concurs cu patru de DA.

Cele patru componente ale grupului Diamonds, venite tocmai din Italia, i-au cucerit pe juraţi încã de la primi paşi pe scena X Factor. „Eu deja am o preferatã!”, le-a spus Carla’s Dreams, încã de la inceput. Deşi formeazã o trupã de doar trei ani, Simona, Elena, Carla şi Chiara sunt prietene de o viaţã. „Sunteţi de departe cea mai vioaie, puternicã, frumoasã şi sexy trupã care a venit la X Factor anul acesta! Bravo!”, le-a spus Horia, iar Delia a continuat: „Aţi şi dansat, aţi şi cântat pe voci, am vãzut culoare, nebunie! Felicitãri, fetelor!”, le-a spus şi Delia. Cu patru de DA, fetele au pãrãsit scena X Factor mai mult decât fericite.

Astfel, vineri, de la 20.00, la Antena 1, într-o nouă ediţie ”X Factor”, Horia Brenciu, juratul care a câştigat sezonul al şaptelea, va intra în Bootcamp  cu Grupurile.

Pe 30 noiembrie, echipa lui Carla’s Dreams va intra la Duel, astfel: Cristian Moldovan se va duela cu Andrei Geamăn, iar Eduard Ungureanu cu Alexandru Stremiţeanu. Delia a decis că în etapa Duelurilor Raluca Răducanu va lupta cu profesoara de canto Cristina Vasopol, iar Bella Santiago cu Cristian Sanda.  Din echipa lui Ştefan Bănică, Mãlina Ciarnău, Doiniţa Ioniţă, Ioana Bulgaru şi Francesca Hojda sunt cele patru concurente pe care Ştefan Bănică pariază pentru finala ”X Factor” de anul acesta.

Tags: