Guatemala lupta impotriva febrei dengue cu tantari modificati genetic

Apropo.ro / 25.10.2011, 14:16
Guatemala lupta impotriva febrei dengue cu tantari modificati genetic
Pentru a combate raspandirea febrei Dengue din Guatemala, cercetatorii au eliberat tantari modificati genetic care, prin imperecherea cu cei naturali, vor cauza un adevarat genocid.

Numarul de infectii cu febra Dengue din Guatemala s-a inmultit de patru ori fata de nivelul din 1970, conform statisticilor oferite de Organizatia Mondiala de Sanatate. Este estimat ca virusul raspandit de tantari baga in spitale aproximativ 500.000 de persoane anual, dintre care majoritatea sunt copii.

Dintre cei infectati, aproximativ 2,5% mor din cauza lipsei unui tratament corespunzator iar autoritatile se tem ca aceasta valoare ar putea ajunge la 20%.

Focarele au loc in zonele tropicale si sub-tropicale insa cazurile au inceput sa apara in locuri din ce in ce mai indepartate.

Cativa locuitori guatemalezi nu sunt incantati de actiunea cercetatorilor, care au eliberat acei tantari modificati genetic fara sa se consulte cu populatia, acestia temandu-se despre implicatiile pe termen lung care ar putea fi generate de eliminarea unui element al lantului trofic.

Ramane de vazut daca acestia au luat o masura corecta si, daca da, ce alte tari vor urma exemplul lor si vom combate epidemiile cu ajutorul geneticii.