Gunoiul de grajd nu va mai polua Dunarea si Marea Neagra

Apropo.ro / 22.04.2002, 17:01
Gunoiul de grajd nu va mai polua Dunarea si Marea Neagra
Pe data de 4 martie 2002 a fost lansat proiectul "Controlul poluarii in agricultura" finantat de Fondul Global de Mediu (FGM) si administrat de Banca Mondiala, proiect care se va desfasura pe parcursul a cinci ani de zile. FGM este un mecanism de finantare lansat la Conferinta Natiunilor Unite

Pe data de 4 martie 2002 a fost lansat proiectul „Controlul poluarii in agricultura” finantat de Fondul Global de Mediu (FGM) si administrat de Banca Mondiala, proiect care se va desfasura pe parcursul a cinci ani de zile. FGM este un mecanism de finantare lansat la Conferinta Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si Mediu (UNCED) care a avut loc la Rio de Janeiro in iunie, 1992.

Fondul Global de Mediu ofera fonduri tarilor in curs de dezvoltare în urmatoarele directii: biodiversitate, schimbari climatice, modificarea stratului de ozon si ape internationale.

Proiectul are o valoare totala de 10,8 milioane dolari, din care 5,2 milioane sunt contributia nerambursabila FGM, 1,2 milioane sunt contributie guvernamentala, iar restul sunt contributiile locale ale primariilor si familiilor din comunele vizate.

Obiectivul este acela de a creste in mod semnificativ utilizarea agriculturii ecologice in proiecte locale si reducerea poluarii Dunarii si a Marii Negre cu nutrienti proveniti din agricultura romaneasca.

De acest proiect vor beneficia 10.000 de gospodarii din 7 comune ale judetului Calarasi. Gospodariile participante la proiect vor fi selectate de primariile locale, in baza unei grile de evaluare.

Satenii vor depozita gunoiul de grajd pe platforme special amenajate, iar autoritatile locale vor colecta deseurile si le vor transforma in ingrasaminte organice naturale. In acest an se vor construi trei astfel de platforme care vor aduna gunoiul de grajd si il va transforma in ingrasaminte de cea mai buna calitate pentru agricultura.

Sursa: www.euroconsulting.ro

Tags: