Gura mare a Hollywood-ului

Apropo.ro / 18.07.2005, 18:45
Gura mare a Hollywood-ului
Nu numai Chris Tucker zapacește cu debitul lui verbal furtunos și de neoprit. Chris Rock, un "stand-up comedian" a carui cota a crescut uimitor în ultimii ani, a reușit sa și supere o groaza de lume cu glumele lui uneori nesarate, deseori obraznice (inclusiv


Nu numai Chris Tucker zapacește cu debitul lui verbal furtunos și de neoprit. Chris Rock, un „stand-up comedian” a carui cota a crescut uimitor în ultimii ani, a reușit sa și supere o groaza de lume cu glumele lui uneori nesarate, deseori obraznice (inclusiv la Oscaruri, unde a purtat anul acesta fracul de prezentator), iar acum lucreaza – ca scenarist și voce a povestitorului – la un serial intitulat „Everybody Hates Chris”. Sa fie o coincidența?

Chris a fost crescut în Brooklyn, unde locuiește și în prezent, iar poantele facute pe scena, la microfon îi asigura un succes incontestabil de vreo 12 ani încoace. Cel care l-a descoperit și l-a ajutat sa debuteze pe ecran este Eddie Murphy, care a insistat ca el sa-i fie alaturi în „Beverly Hills Cop 2” (1987).

Chris a stat trei ani și la „Saturday Night Live”, a aparut intens în reclame (printre care la Nike) și a acoperit campania prezidențiala prin show-ul „Politically Incorrect”.

Este cel mai mare dintre cei șapte copii ai familiei Rock (printre care se mai afla un actor, Tony Rock) și mai are un frate vitreg (din prima casatorie a tatalui sau) care a petrecut, se pare, mai mult timp dupa gratii decat în libertate, nesupunandu-se deloc disciplinei stricte impuse de tatal lor, un șofer de camion care a murit în 1989.

Pe langa cele 31 de filme în care a jucat și activitatea de scenarist, producator și regizor, freneticul comic se poate lauda și el cu o carte, intitulata „Rock This”, doua albume cu cele mai reușite momente din show-urile sale, „Chris Rock: Bigger & Blacker” și „Best of Chris Rock”, și (din martie 2003, dupa ce a jucat cu succes în „Jay and Silent Bob Strike Back” și „Bad Company”, în care a avut dublu rol și a fost în compania ilustra a lui Anthony Hopkins) cu o stea pe Hollywood Walk of Fame.

Citește mai multe despre Chris numai în

Tags: