Gustări sănătoase pentru copilul tău

De: Carmen Ulian / 28.01.2015, 17:00
Un organism sănătos are nevoie ne o alimentație pe măsură - fără prea multe grăsimi, zahăr, prăjeli, fast food. Iată alternativa sănătoasă a unor vicii culinare.

1. Ciocolata cu mix de semințe

ciocolata

(mountainmamacooks.com)

Topește la microunde, într-un bol, ciocolata sau chipsurile de ciocolată până capătă o textură cremoasă. Apoi o așezi într-o tavă și presari mixul de semințe mărunțite, poți presăra și puțină sare de mare, după care bagă ciocolata la rece până se întărește apoi poate fi servită de cei mici.

2. Chips-uri de mere

Taie feliuțe subțiri mărul, atâtea mere câte persoane servesc, Încălzește cuptorul. Pe o tavă cu hârtie de copt așează feliuțele de măr, una lângă cealaltă și dă la cuptor circa 1 oră.

mere

(alimentageuse.com)

La fel se poate proceda și cu legumele, pe care unii le ocolesc, doar că trebuie să presari puțin ulei peste ele la cuptor. Dacă vreți chips-uri din banane atunci le veți lăsa la cuptor ceva mai mult, circa 2-3 ore.

3. Role de avocado

La final vor arăta precum guma la metru, așa că cei mici vor fi atrași să o consume.

mango

(justataste.com)

Ai nevoie de 3 mango mari pe care le tai bucăți, la faci piure, după care pe o tavă de cuptor cu foaie de copt pui amestec cât o foaie. Le bagi la cuptorul încălzit în prealabil. Foaia se coace în circa 3-4 ore.

4. Budincă de ciocolată cu avocado

Cei mici nu se dau toți în vânt după avocado, dar dacă știi cum să îl strecori în meniu nu-și va da seama că îl consumă.

Pentru desert ai nevoie de 4 avocado pe care le cureți pulpa, trei sferturi de ceașcă de lapte de cocos, 4 linguri de cacao neagră, neîndulcită, 3 linguri de miere, 60 de grame de ciocolată neagră, esență de vanilie (sau păstaie) și puțină sare.

budinca

(howsweeteats.com)

Avocado se pune în bender până devine cremos, se adaugă apoi toate celelalte ingrediente rămase, și se amestecă în blender până devine o cremă. Gustă și vezi dacă mai are nevoie de vreun ingredient anume. Amestecul se pune apoi în cupe, se presară topping-uri după preferințe iar cel mic ar trebui să fie încântat de desertul primit.

5. Brioșe din mălai cu fructe de pădure

Alături de un cană de lapte, brioșele vor fi un mic dejun delicios pentru cei mici. Pentru acest desert ai nevoie de 1/4 cană unt, 3/4 cană mălai, 1/2 cană făină, 1 și 1/2 linguriță praf de copt, sare, coaja de la o lămâie, 2 ouă, 1/2 cană de iaurt cremos, 1/2 cană miere, fructe de pădure circa 3/4 cană, forme de biroșe.

briose

(yumsugar.com)

Încălzește bine cuptorul înainte. Topește untul la microunde, apoi lasă-l să se mai răcească. Într-un castron amestecă mălaiul, făina, praful de copt, sarea, coaja de lămâie. Într-un alt caston amestecă iaurtul, mierea, ouăle, untul.

Adaugă în amestecul cu făină pe cel de-al doilea cu iaurtul etc, după care adaugă fructele de pădure, umple formele de brioșe trei sferturi. Se coc circa 15 – 18 minute. Se lasă la răcit apoi sunt gata de servit.