Gustosul 2005

Apropo.ro / 12.12.2004, 20:16
Gustosul 2005
Daca nu ți-ai pregatit bagajele sa pleci la Paris, Londra, sau mai aproape, la Sinaia sau Vatra Dornei, ca sa-ți petreci sarbatorile, restaurantele din Iași au porțile deschise pentru un revelion cât mai gustos. Un mistreț la tava Daca vrei sa treci în

Daca nu ți-ai pregatit bagajele sa pleci la Paris, Londra, sau mai aproape, la Sinaia sau Vatra Dornei, ca sa-ți petreci sarbatorile, restaurantele din Iași au porțile deschise pentru un revelion cât mai gustos.

Un mistreț la tava

Daca vrei sa treci în noul an la Casa Bilius (Copou, str. Topârceanu nr. 8), trebuie sa te grabești sa-ți faci o rezevare, caci numarul de locuri este de doar 30 de persoane. Cu 3,3 milioane de lei de persoana, ai parte de un meniu facut pentru adevarații gurmanzi. Masa festiva începe cu servirea unei mâncari reci, care consta în preparate de casa, continua cu o gustare calda, apoi pulpe de rața în sos de portocale și garnitura de cartofi copți, precum și mușchiuleț de porc garnisit cu ciuperci de padure. „Speram sa avem și mistreț la masa”, promite patronul. În plus, bauturile sunt la discreție, de la suc, vin, votca, bere, pâna la spumoasa șampanie, pe care o puteți bea în timp ce admirați focul de artificii de la ora 24.00.

Casa Lavric

Laura Lavric nu o sa cânte pentru cei care-i calca pragul, în noaptea de revelion, la „Casa Lavric” (Stradela Sf. Atanasie 21), însa meniul divers, alcatuit, în mare parte, din bucate tradiționale, de la fripturica de porc pâna la sarmaluțele în foi de varza care ți se topesc în gura, compenseaza lipsa cântareței de muzica populara. Prețul este de 2 milioane de persoana, iar capacitatea restaurantului este de numai 50 de persoane, așa ca doritorii trebuie sa se grabeasca sa faca rezervare din timp…

Ciuperca cu surprize

Celebra „Ciuperca” de la Ciric, cu o capacitate de 100 de locuri, așteapta și anul acesta pe cei care vor sa treaca în 2005 într-un loc deosebit. Meniul costa în preparate tradiționale pentru toate gusturile, iar de partea artistica se vor ocupa formația localului, dar și alte ansambluri folclorice. Organizatorii nu au vrut sa spuna mai mult, ca sa nu strice din efect, însa au asigurat ca vor fi multe surprize. Prețul este de 2 milioane de lei de persoana.

Bautura la discreție

În „Club RS” (Str. Fatu nr. 2A), unde se organizeaza revelioane din ’92, organizatorii sunt la fel de pregatiți ca în fiecare an. Meniul este divers, de la aperitive reci, calde, pâna la pește, friptura asortata, de vita și de porc, și, ceea ce-i foarte important, bautura este la discreție. Pentru noaptea de Anul Nou, la „Club RS”, trebuie sa scoți din buzunar aproximativ 2 milioane de lei.

Sindbad, libanezul

În intersecția Bucșinescu, restaurantul Sindbad, local cu meniu libanez, te primește și o noapte întreaga, chiar de Revelion. Patronul a asigurat ca mâncarea o sa fie speciala, alcatuita din trei specialitați, dintre care una libaneza. Înca nu s-au hotarât ce formație sa aduca, însa prețul e moca: 700.000 de lei de persoana.

Surprize, surprize

Moara de Foc, din Pacurari, fostul local Indiana, organizeaza primul revelion. Acesta este unul dintre motivele care i-au facut pe organizatori sa „cloceasca” un program pe cinste. Restaurantul are o capacitate mare, de 260 de locuri, astfel ca poți petrece aici mai multe grupuri de prieteni. Un meniu bogat, formația Univers, foc de artificii, toate la un preț de 1.300.000 de lei.

La restaurantul lui Jerry Little, de pe str. Moara de Vânt nr. 31-33, un meniu californian este doar una dintre surprizele pregatite de organizatori pentru o seara speciala. DJ Cristi are în grija ca muzica sa fie pe gustul tuturor, iar simpaticul patron, Mr. Little, va excela, cu siguranța, în postura de animator. Jos se va servi masa, iar sus vor avea loc concursuri de dans și tombole, cu premii surpriza. Toate la prețul de 55 de euro de persoana. Tot ca oferta speciala de Revelion este cazarea, doua nopți costând cât una singura, adica 57 de euro la 3 stele și 72 de euro la 4 stele. Doua nopți romantice la „Little Texas” merita toți banii!

Oana Bugeag
[Ieseanul]