Gustul copilăriei, prima provocare a semifinalei „Chefi la cuţite”

Apropo.ro / 25.06.2018, 12:37
Gustul copilăriei, prima provocare a semifinalei „Chefi la cuţite”
În seara aceasta, de la ora 20:00, semifinala Chefi la cuţite” îi găseşte pe cei nouă bucătari rămaşi în probele decisive mai determinaţi ca oricând să dea tot ce au mai bun la bancul de lucru. Ediţia plină de strălucire îi va trece pe concurenţi prin toate stările, de la lacrimi şi zâmbete, la agonie şi extaz, pentru că meniul serii va include şi multe surprize pentru cei care au ajuns până în acest punct al competiţiei. Trei probe consecutive vor strânge rândurile în bucătărie, căci la sfârşitul semifinalei, doar trei dintre cei mai talentaţi candidaţi ai sezonului 5 îşi vor adjudeca locul în marea finală de poveste. Numele finaliştilor, dar şi numele câştigătorului vor fi dezvăluite în ediţia ce va continua marţi, 26 iunie, pe Antena 1, de la ora 20:00.

Prima probă a serii de luni este cea a amintirilor dragi, căci concurenţii vor avea de pregătit deserturi savuroase ce îi trimit cu gândul la cele mai frumoase momente din copilărie. Cei nouă vor găti de data aceasta singuri, fără să mai facă echipă şi fără să mai fie îndrumaţi de către cei trei chefi, tocmai de aceea semnătura culinară a fiecăruia trebuie să fie cât mai bine conturată în preparatele finale. Tema sesiunii de gătit le pune zâmbetul pe buze bucătarilor, ce resimt din ce în ce mai mult dorul de casă, însă o surpriză neprevăzută va da naştere celor mai emoţionante reacţii în platou: “Gina, ţi-ai pus în cap să ne faci pe toţi să plângem? Eu am lacrimi în ochi.”, afirmă chef Scărlătescu. Despre ce este vorba telespectatorii vor descoperi în această seară, de la ora 20:00.

Chefii sunt şi ei mai emoţionaţi ca oricând, iar după opt confruntări pe echipe în care rivalitatea dintre ei a atins cote maxime, cei trei juraţi vor da ultimele sfaturi, ultimele indicaţii oamenilor alături de care au luptat. Chef Florin Dumitrescu vrea să câştige războiul alături de cei doi bucătari, după un sezon plin de piedici în care a adjudecat o singură probă: „Sunt cel mai fericit că s-au terminat battle-urile. Iar faptul că am doi oameni în semifinală este o victorie în sine.”. La bancul de lucru alăturat, chef Cătălin Scărlătescu va intra în lupta de azi cu patru bucătari şi vrea să fructifice acest avantaj pentru a vedea finala strălucind în culoarea galben: “Sezonul 5 pentru mine a fost fantastic. Am patru victorii, ceea ce nu mi    s-a mai întâmplat de foarte mult timp. Nu am cum să ajung cu patru oameni în semifinală şi să nu am cel puţin doi oameni în finală. E imposibil. Tocmai de aceea… voi avea.”. Mentorul celei mai vesele echipe, chef Sorin Bontea, este convins că energia bună se transmite în preparate, tocmai de aceea îi sfătuieşte pe concurenţii săi să gătească cu emoţie şi să se bazeze pe gust: “De acum depinde doar de ei, nu mai depinde de mine. Aşa că le urez succes şi sper ca ai mei să meargă mai departe.”

Nu mai puţin de trei probe de semifinală îi vor supune la cele mai grele încercări culinare pe cei care s-au calificat: Marlena Botezatu, Cristina Pavel şi Robertino Ţarălungă din echipa verde a lui chef Bontea, Bogdan Vandici şi Gabriel Mocanu din echipa albastră a lui chef Dumitrescu şi Mihai Chelaru, Amedeo Drosu, Ştefania Manea şi Răzvan Constantin din echipa galbenă a lui chef Scărlătescu.
În seara aceasta, cei din faţa micilor ecrane vor fi martorii unei ediţii pline de strălucire, emoţii fără limite, mâncare savuroasă şi farfurii impecabile. Numele finaliştilor va fi dezvăluit mâine seară, căci probele semifinalei se vor continua marţi, însă rândurile din bucătărie vor fi restrânse de primele provocări ale ediţiei difuzată astăzi. Cine rămâne în cursa către marele titlu şi ce bucătari îşi vor păstra locul la bancul de lucru, telespectatorii Antena 1 vor vedea azi, de la ora 20:00, la “Chefi la cuţite”.