Guus Hidink a plecat

Apropo.ro / 08.07.2002, 09:29
Guus Hidink a plecat
Antrenorul olandez Guus Hiddink și-a luat la revedere de la Coreea de Sud, duminica, în cadrul unei ceremonii organizate de suporterii sud-coreeni. La festivitatea respectiva au participat cîteva sute de persoane, carora Hiddink le-a promis ca va reveni în Coreea de Sud cît mai curînd.

Antrenorul olandez Guus Hiddink și-a luat la revedere de la Coreea de Sud, duminica, în cadrul unei ceremonii organizate de suporterii sud-coreeni.

La festivitatea respectiva au participat cîteva sute de persoane, carora Hiddink le-a promis ca va reveni în Coreea de Sud cît mai curînd. „Acesta nu este un adio, ci numai la revedere”, a spus tehnicianul olandez, înainte de a se îmbarca în avionul cu destinația Amsterdam. Hiddink va avea, luni, o întrevedere cu responsabilii clubului PSV Eindhoven, în vederea încheierii unui contract.

Guus Hiddink este considerat în Coreea de Sud drept cel mai popular strain din istoria țarii. El a primit titlul de cetațean de onoare, a semnat contracte de publicitate extrem de valoroase și a avut ocazia sa profite de diverse privilegii precum o casa, bilete de avion la clasa I și limuzina.

Hiddink a fost, din ianuarie 2001, timp de 18 luni, antrenor al reprezentativei Coreii de Sud, cu care a ajuns pîna în faza semifinalelor Cupei Mondiale, terminînd competiția pe locul al patrulea, dupa înfrîngerea suferita în finala mica cu Turcia, scor 2-3. Olandezul nu a dorit, dupa Cupa Mondiala, sa-și reînnoiasca contractul cu Federația Sud-Coreeana de Fotbal, intenționînd sa antreneze în noul sezon o echipa de club. „Mîine (n.r. – luni) voi avea o întrevedere cu responsabilii clubului PSV Eindhoven, cu care voi discuta în legatura cu perfectarea unui contract. Cred ca negocierile vor avansa”, a declarat Hiddink, care a precizat ca va continua sa ajute fotbalul sud-coreean prin consilierea în vederea pregatirii pentru Cupa Mondiala din anul 2006.

Guus Hiddink a menționat ca și-ar dori ca o serie de jucatori din Coreea de Sud sa i se alature la echipa de club pe care o va antrena, pentru ca aceștia sa se obișnuiasca cu campionate mai puternice decît cele din Asia. „Înca nu știu pe cine mi-ar placea sa duc cu mine în Europa, dar s-ar putea ca acești jucatori sa fie unii mai tineri decît cei selecționați pentru Cupa Mondiala”, a spus Hiddink.

Sursa: www.mediafax.ro