Guvernul a sesizat CC in cazul Norica Nicolai

Apropo.ro / 25.01.2008, 10:03
Guvernul a sesizat CC in cazul Norica Nicolai
Guvernul a sesizat, joi, Curtea Constitutionala pentru refuzul presedintelui de a accepta nominalizarea Noricai Nicolai ca ministru al Justitiei.

Guvernul a sesizat, joi, Curtea Constitutionala pentru refuzul presedintelui Traian Basescu de a accepta nominalizarea Noricai Nicolai ca ministru al Justitiei, printr-o scrisoare transmisa de catre premierul Tariceanu in care se solicite Curtii sa constate ca acest refuz este neconstitutional.

"Primul-ministru Calin Popescu Tariceanu a transmis astazi (joi – n.r.) presedintelui Curtii Constitutionale o sesizare prin care se solicita Curtii sa constate existenta unui conflict juridic de natura constitutionala, in sensul art.146, lit.e din Constitutie, intre Guvernul Romaniei si Presedintele Romaniei, cauzat de refuzul presedintelui de a da curs propunerii inaintate de primul-ministru cu privire la numirea in functia de ministru al Justitiei a doamnei Norica Nicolai.

Se solicita Curtii Constitutionale, in numele Guvernului Romaniei, sa constate ca refuzul Presedintelui Romaniei de a o numi pe doamna Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei este neconstitutional", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Vicepresedintele liberal Norica Nicolai a fost nominalizata de PNL pentru postul de ministru al Justitiei la sfarsitul anului trecut, dar presedintele Traian Basescu a refuzat sa semneze decretul de numire, invocand activitatea profesionala anterioara a acesteia.

Â