Guvernul are software cu licenta?

Apropo.ro / 22.01.2002, 14:26
Guvernul are software cu licenta?
Guvernul a dezmințit, duminica, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX, declarațiile directorului Agenției de Monitorizare a Presei conform carora Executivul folosește programe Microsoft pe care nu le-a platit. Comentînd faptul ca anchetatorii cazului Ciuvica


Guvernul a dezmințit, duminica, într-un comunicat remis agenției MEDIAFAX, declarațiile directorului Agenției de Monitorizare a Presei conform carora Executivul folosește programe Microsoft pe care nu le-a platit.

Comentînd faptul ca anchetatorii cazului Ciuvica au cautat la domiciliile celor percheziționați programe de calculator piratate, Toma a afirmat, într-o conferința de presa, ca și Guvernul folosește programe Microsoft pe care nu le-a platit, recomadînd Parchetului sa se sesizeze și în aceasta chestiune.

Prezentam integral punctul de vedere al Guvernului:

„La nivelul Palatului Victoria, sediul Guvernului României, se folosește software licențiat (Microsoft, OLIVETTI, Corel etc.), respectiv sisteme de operare și programe de aplicații, care a fost achiziționat ca atare sau preinstalat pe sisteme în intervalul 1991-1999.

În intervalul 1997-2000, Secretariatul General al Guvernului a fost beneficiarul unor programe de integrare de sistem, finanțate de organisme internaționale (PNUD/USAID/PHARE) care au inclus livrarea sau implementarea de software – Microsoft, Lotus, 3Com etc.

Toate echipamentele de tehnica de calcul (stații de lucru, stații de management și servere) care au facut obiectul contractelor de achiziție publica în anii 2000-2001 au fost livrate cu software licențiat – Microsoft, Symantec etc. – preinstalat conform prevederilor exprese ale caietelor de sarcini respective.

La nivelul anilor 2000-2001, Secretariatul General al Guvernului, pentru Aparatul de lucru al Guvernului, a facut o serie de investiții pentru infrastructura sistemelor informatice aflate în exploatare (echipamente active de rețea, stații de management și servere de aplicații), care au inclus software – Cisco, Novell etc. – pentru funcții de comunicație, management și securitate.

De asemenea, departamentele specializate al Aparatului de lucru al Guvernului au în derulare programe de testare și implementare software cu parteneri și integratori autorizați ai producatorilor – Lotus, Novell, Network Associates etc.

Numai la nivelul anului 2001, valoarea produselor achiziționate și a serviciilor de consultanța și integrare software, al caror beneficiar a fost Aparatul de lucru al Guvernului, depașește 35.000 USD”.

Mediafax