Guvernul da bani care nu se pot cheltui în timp util

Apropo.ro / 24.10.2006, 19:29
Guvernul da bani care nu se pot cheltui în timp util
Primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, se plânge ca Guvernul vrea sa dea municipalitații peste 20 de milioane de euro, pe care însa nu-i poate cheltui în acest an și pentru care risca sa plateasca penalitați, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Ministerul

Primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita, se plânge ca Guvernul vrea sa dea municipalitații peste 20 de milioane de euro, pe care însa nu-i poate cheltui în acest an și pentru care risca sa plateasca penalitați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ministerul Mediului ne-a cerut sa semnam convenția de finanțare pentru construcția unei gropi ecologice, în valoare de peste 29 de milioane de euro. Lucrarea va fi finanțata de Guvern, printr-un credit extern, iar noi vom contribui cu 7,8 milioane de euro. Noi suntem însa obligați sa cheltuim banii în acest an, lucru imposibil întrucât trebuie sa desfașuram licitații pentru execuție și dotari. Or, banii necheltuiți sunt purtatori de penalitați”, a declarat, marți, primarul Gheorghe Nichita, într-o conferința de presa.

Potrivit sursei citate, au trecut șase luni de la semnarea memorandumului de finanțare și, între timp, Ministerul Mediului „nu a facut mai nimic”, iar autoritațile locale au fost legate de mâini”.

„Cum Ministerul n-a fost în stare sa cheluiasca banii primiți prin diverse finanțari, încearca acum sa plaseze aceasta problema la comunitațile locale. Mai exista o situație asemanatoare la Satu Mare”, a mai spus Nichita.

Acesta susține ca ministerul ar trebui sa modifice convenția de finanțare, astfel încât Primaria Iași sa nu mai plateasca penalitați de întârziere pentru sumele ramase necheltuite.

Mediafax