Guvernul elen anunta depasirea bugetului

Apropo.ro / 31.03.2004, 10:20
Guvernul elen anunta depasirea bugetului
Guvernul elen a anunțat, marți, depașirea cu 80 de milioane a euro a bugetului alocat pentru o parte din lucrarile legate de organizarea ediției din acest an a Jocurilor Olimpice. Noul ministru însarcinat cu pregatirea JO, Fanny Palli-Petralia, a dat publicitații,

Guvernul elen a anunțat, marți, depașirea cu 80 de milioane a euro a bugetului alocat pentru o parte din lucrarile legate de organizarea ediției din acest an a Jocurilor Olimpice.

Noul ministru însarcinat cu pregatirea JO, Fanny Palli-Petralia, a dat publicitații, marți, o lista cu aceste depașiri bugetare, care se refera numai la șantierele olimpice de care raspunde acest minister. Raportul nu conține date referitoare la numeroasele construcții olimpice efectuate de Ministerul Lucrarilor Publice și Mediului Înconjurator, în special centrele de la Hellinikon (kaiac-canoe slalom, baschet, handbal, scrima, baseball și softball), de la Phalere (taekwondo, volei pe plaja) și de la Schinias (canotaj, kaiac-canoe).

Potrivit acestui raport, cea mai mare depașire bugetara, respectiv 36,2 milioane de euro, s-a înregistrat la construirea acoperișului Stadionului Olimpic, care a fost conceput de arhitectul spaniol Santiago Calatrava.

Renovarea completa a stadionului „Kaftantzoglio” de la Salonic, unde se vor desfașura mai multe meciuri de fotbal, a depașit cu 12 milioane de euro bugetul alocat inițial.

De asemenea, construirea centrului rezervat presei scrise a costat mai mult cu 5 milioane de euro, lucrarile de renovare a Stadionului Olimpic au depașit cu 4 milioane bugetul inițial, la fel ca în cazul centrului olimpic de tir de la Markopoulos.

Depașiri de 3 milioane de euro s-au înregistrat și la ridicarea centrelor de haltere de la Nikaia, în apropiere de Pireu, și la centrul destinat competițiilor de judo și lupte de la Ano Liossia.

Fanny Palli-Petralia a precizat ca exista un raport al tuturor cheltuielilor facute în vederea organizarii Olimpiadei de la Atena, acesta urmînd sa fie dat publicitații ulterior, pentru ca „toți cetațenii eleni sa cunoasca adevarul”.

„Potrivit primelor cifre, toate fondurile au fost sporite fața de banii alocați inițial. Încercam sa facem ordine, sa adunam date pentru a avea o imagine completa a costurilor tuturor activitaților legate de organizarea JO”, a precizat Palli-Petralia.

Mediafax