Guvernul o „comite” din nou: amana primele de vacanta

De: Marian Andrei / 16.07.2009, 08:16
Guvernul o
Guvernul a decis sa amane acordarea primelor de vacanta pana spre sfarsitul anului

Premierul Boc a anuntat ca Guvernul a decis sa amane acordarea primelor de vacanta pana spre sfarsitul anului, cand va fi efectuata o analiza completa a evolutiei economiei si a resurselor bugetare disponibile. Boc si-a justificat decizia prin constrangerile perioadei de criza.

Desi a fost atentionat de presa ca o parte dintre angajati au incasat deja aceste prime si intrebat daca va cere restituirea banilor, premierul a aratat ca decizia de miercuri a Guvernului presupune doar o amanare a platii acestor prime.

La randul sau, ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a spus ca este convins ca suspendarea primelor de vacanta ale angajatilor ii va determina pe acestia sa dea in judecata institutia pentru primirea banilor, mai ales ca instanta s-a pronuntat in favoarea solicitantilor in cazuri similare.

Conform Ministerul Finantelor, numarul functionarilor care beneficiaza in 2009 de dreptul la prime de vacanta este de aproximativ 258.000 de persoane, respectiv magistrati si personal auxiliar din justitie, functionari din autoritatile centrale si locale, politisti si functionarii din administratia penitenciarelor.

Citeste mai mult despre decizia de ieri a Guvernului de a amana plata primelor de vacanta, la Mediafax.