Guvernul României vrea să împrumute Republica Moldova cu 150 milioane euro

Apropo.ro / 22.09.2015, 17:40
Guvernul României vrea să împrumute Republica Moldova cu 150 milioane euro
Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, la finalul ședinței comune a guvernelor României și Republicii Moldova, că va propune Parlamentului un acord privind o asistență financiară rambursabilă în valoare de 150 milioane euro pe o perioadă de 5 ani între Guvernul României și cel al R. Moldova.

„Guvernul României propune Parlamentului României, în egală măsură Guvernul Republicii Moldova propune Parlamentului de la Chișinău un acrord privind o asistență financiară rambursabilă în valoare de 150 de milioane de euro pe o perioadă de 5 ani între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova”, a anunțat premierul Victor Ponta la finalul ședinței comune a celor două Guverne, adăugând că țara vecină trece acum printr-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar și bugetar.

„Până la momentul la care va avea un acord cu instituțiile financiare internaționale: Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Comisia Europeană, așa cum am avut și noi în anii trecuți, cred că este de datoria și mai ales este de puterea României ca într-un moment dificil să fim primii care spunem da, suntem aici, vă putem sprijini și putem să vă dăm acest împrumut rambursabil”, a declarat Ponta.