Guvernul trebuie sa finanteze întocmirea proiectelor de mediu

Apropo.ro / 05.06.2007, 12:25
Guvernul trebuie sa finanteze întocmirea proiectelor de mediu
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la conferinta organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, ca o solutie pentru rezolvarea problemelor de mediu la nivel local este ca Guvernul sa finanteze întocmirea de proiecte. În discursul rostit, Basescu a spus ca, din punct de

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la conferinta organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, ca o solutie pentru rezolvarea problemelor de mediu la nivel local este ca Guvernul sa finanteze întocmirea de proiecte.

În discursul rostit, Basescu a spus ca, din punct de vedere al consumarii eficiente a resurselor, România este mult ramasa în urma fata de tarile vechi din Uniunea Europeana.

El a aratat ca din bugetul Uniunii Europene România va primi, în perioada 2007-2013, pentru mediu, 5,5 miliarde de euro. El a subliniat ca aceasta suma, desi poate parea mare, este mica în raport cu efortul national referitor la necesitatile de mediu, estimate de specialisti, potrivit presedintelui, la 27-30 miliarde de euro pâna în 2030.

Mediafax