Guvernul va acorda despăgubiri pentru culturile afectate de secetă

Apropo.ro / 15.06.2007, 12:09
Guvernul va acorda despăgubiri pentru culturile afectate de secetă
Despăgubirile pentru pagubele provocate de secetă vor fi acordate în funcție de gradul de calamitare a culturilor agricole, care poate fi între 30% și 100%, cererile urmând să fie strict verificate pentru evitarea solicitărilor nerealiste, a

Despăgubirile pentru pagubele provocate de secetă vor fi acordate în funcție de gradul de calamitare a culturilor agricole, care poate fi între 30% și 100%, cererile urmând să fie strict verificate pentru evitarea solicitărilor nerealiste, a declarat ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeș.

Declarațiile venite din teritoriu privind gradul în care culturile au fost afectate sunt de multe ori nerealiste, iar cei care le-au întocmit vor fi pedepsiți, a spus Remeș, prezent vineri la Focșani.

„Am găsit cazuri în care, în loc de un procent de calamitare de 50-55% era trecut 100%. Răspunsul păcătoșilor a fost acela că în anii trecuți guvernul nu a dat despăgubiri decât pentru 100%. Eu cu mincinoșii nu am milă și îi voi trimite în penal. Astfel, poate voi reuși să potolesc pofta celor care vor să ia bani de la buget fără să li se cuvină.”, a continuat ministrul Agriculturii.

Mediafax