Guvernul vrea ca o firma sa se infiinteze in trei zile!

Apropo.ro / 29.09.2011, 09:56
Guvernul vrea ca o firma sa se infiinteze in trei zile!
Guvernul doreste sa elimine birocratia in cazul infiintarii firmelor, astfel ca acest proces sa dureze doar trei zile, ceea ce ar constitui un record european.

Guvernul incearca sa reduca perioada de infiintare a unei firme, de la 10 zile, cat este in acest moment, la maximum 3 zile prin digitalizarea completa a procesului. Astfel, depunerea si validarea documentelor va fi strans legata de implementarea semnaturii electronice si crearea unei baze de date comune ONRC si ANAF. Plata costurilor de inregistrare a firnei va fi facuta tot online, din 2012, prin „Sistemul electronic de procesare a platilor online la ONRC”

„Pe site-ul ONRC exista deja formulare tipizate pentru toate documentele necesare infiintarii unei firme. Aceste documente pot fi completate online de catre antreprenori, fara costuri financiare si cu minimale costuri de timp”, a spus Andreea Paul Vass, consilier al premierului.

„Prin implementarea acestei masuri, Romania intra in categoria bunelor practici europene: in Belgia si Ungaria, infiintarea unei firme se realizeaza in 4 zile, iar in Danemarca, Italia, Portugalia si Slovenia in 6 zile. In plus, se economiseste astfel o uriasa cantitate de energie si de bani. Mai exact, este vorba despre o saptamana din viata unui antreprenor”, incheie Andreea Paul Vass.