Habib Habibou, primul jucator transferat de Steaua

Apropo.ro / 24.12.2007, 11:23
Habib Habibou, primul jucator transferat de Steaua
FC Steaua l-a achizitionat pe atacantul Habib Habibou, de la gruparea belgiana Charleroi, acesta fiind primul transfer al iernii...

FC Steaua l-a achizitionat pe atacantul Habib Habibou, de la gruparea belgiana Charleroi, acesta fiind primul transfer al iernii pentru gruparea "ros albastra", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, presedintele CA, Valeriu Argaseala

Oficialul stelist a mentionat ca Habibou, atacant francez in varsta de 20 de ani, va veni in Romania la 7 ianuarie 2008, cu o zi inainte de reunirea lotului, urmand sa semneze un contract pe cinci ani.
"Habibou este primul jucator pe care Steaua il transfera in aceasta iarna. Ne-am inteles si cu el, si cu clubul. Jucatorul va fi prezent la reunirea lotului, in 8 ianuarie. Va veni in tara la 7 ianuarie si va semna un contract pe 5 ani", a declarat Argaseala.

Habib Habibou (1,92 metri, 80 de kilograme) s-a nascut la 16 aprilie 1987, in Franta. El este un jucator format la gruparea franceza Paris Saint-Germain, de unde a fost achizitionat de Charleroi in 2005. In intervalul ianuarie – iunie 2007, Habibou a fost imprumutat la formatia Tubize, din liga a doua belgiana, si a marcat 12 goluri in 11 meciuri, iar la inceputul acestui sezon a revenit la Charleroi. De serviciile jucatorului francez s-au mai interesat gruparea din prima liga olandeza Sparta Rotterdam si Fortuna Dusseldorf, din liga a treia germana.

Steaua a mai fost interesata de un jucator de la Charleroi, mijlocasul francez Fabien Camus, insa tratativele pentru transferul acestuia treneaza. Tot din campionatul Belgiei, Steaua intentiona sa-l readuca pe Cyril Thereau, jucator care a evoluat pentru "ros-albastri" si in sezonul trecut si care a fost vandut, in vara, la Anderlecht Bruxelles.