Hackerii pot fura informațiile de pe consolele Xbox mai vechi

Apropo.ro / 30.03.2012, 11:10
Hackerii pot fura informațiile de pe consolele Xbox mai vechi
Un nou studiu sugerează că informații precum datele cărții de credit sau alte date personale pot fi obținute de pe hard disk-urile consolelor Xbox 360, mai vechi, chiar dacă au fost reformatate.

Studiul a fost elaborat de cercetători ai Universității Drexel, din Pennsylvania, aceștia spunând că Microsoft face o treabă bună protejându-și informațiile, dar nu acordă același interes pentru protecția datelor clienților.

Ca parte din studiu, grupul a cumpărat o consola mai veche Xbox 360, pe care a instalat câteva instrumente de hacking și, la scurt timp, au putut să extragă informațiile cărții de credit ale fostului proprietar.

Contactați de către publicația Kotaku, reprezentanții Microsoft nu au putut oferi un răspuns oficial, precizând că vor publica un comunicat de presă după ce vor face o anchetă internă.

În cazul în care aveți o consolă Xbox 360 mai veche, pe care vreți să o vindeți, formatarea hard disk-ului nu va fi suficientă.

Iată ce trebuie făcut astfel încât informațiile să dispară permanent: Cercetătorii Universității Drexel recomandă să deconectați HDD-ul din consolă, să îl legați la un calculator ți să folosiți un program precum Darik Boot & Nuke pentru a șterge orice urmă de informație rămasă ascunsă.

Dacă vreți doar să scăpați de consolă, fără să o vindeți, un ciocan aplicat repetitiv asupra hard diskului ar fi recomandat , înainte să o aruncați.