Hackerii vor sa isi lanseze propria retea de sateliti

Apropo.ro / 03.01.2012, 10:08
Hackerii vor sa isi lanseze propria retea de sateliti
Hackerii au decis sa isi lanseze propriul serviciu de internet, ceea ce ar insemna lansarea mai multor sateliti in orbita.

La Chaos Communication Congress din Berlin, hackerii au venit cu ideea de a-si lansa propriul serviciu de internet, pentru a nu mai fi nevoiti sa suporte constrangerile si cenzura celor care reglemeneaza internetul de astazi.

Desi suna putin nebunesc, lansarea unei retele de sateliti nu este ceva imposibil de realizat. Avand in vedere ca foarte multe persoane lanseaza baloane meteorologice doar din pasiune iar satelitii comerciali „se ieftinesc de la o zi la alta”, in anii urmatori nu ne-ar mira sa vedem o noua retea de internet, privata.

O noua retea de internet ar presupune mai multi sateliti lansati in orbita joasa a Pamantului insa, avand in vedere ca o orbita este parcursa complet in 90 de minute, va fi nevoie de multi sateliti pentru a mentine o conexiune stabila.

De asemenea vor fi necesare si multiple baze terestre si statii de emitere-receptie care sa asigure legatura clientilor cu acesti sateliti.

Ramane sa vedem daca vom avea, in viitor, o retea de internet necenzurata, unde utilizatorii nu isi vor mai pune problema ca intreprind „activitatii ilegale” online.