Hagi a demisionat de la Poli Timișoara

Apropo.ro / 21.05.2006, 13:24
Hagi a demisionat de la Poli Timișoara
Antrenorul Gheorghe Hagi și-a anunțat demisia de la Poli Timișoara, declarând, sâmbata, la finalul meciului pierdut în fața formației Oțelul Galați, scor 0-2, ca își asuma responsabilitatea pentru rezultatele slabe ale echipei sale, transmite

Antrenorul Gheorghe Hagi și-a anunțat demisia de la Poli Timișoara, declarând, sâmbata, la finalul meciului pierdut în fața formației Oțelul Galați, scor 0-2, ca își asuma responsabilitatea pentru rezultatele slabe ale echipei sale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ne-am facut de râs în aceasta seara, este greu sa zici ceva, vina este a mea în totalitate. Cred ca am aratat jalnic în teren. Eu ca antrenor m-am simțit la fel ca toata lumea. Îmi asum în totalitate aceasta imagine pe care a lasat-o Poli. Cer scuze spectatorilor pentru spectacolul rușinoș pe care l-am aratat, au dreptate și ei. Viața merge înainte. Cum unii trebuie sa plateasca, voi plati eu și nu voi mai continua la Poli”, a declarat tehnicianul.

Gheorghe Hagi a menționat ca le-a urat bafta jucatorilor echipei Poli Timișoara, exprimându-și regretul ca nu mai poate continua munca începuta la aceasta echipa. „M-am simțit foarte bine la Timișoara, condițiile sunt extraordinare, oamenii au investit, spectatorii merita foarte mult, mai trebuie sa fie și actori care sa faca un spectacol frumos. Le-am urat bafta, drumul este lung. Și eu, și familia mea ne-am simțit foarte bine la Timișoara, dar nu a ieșit. Sunt anumiți factori care au influențat asta, dar nu este momentul sa vorbim acum”, a adaugat Hagi.

Hagi și-a mai anunțat o data demisia de la conducera tehnica a formației Poli Timișoara, pe 8 aprilie, imediat dupa meciul cu CFR Cluj, încheiat la egalitate, scor 2-2, în etapa a XXI-a a Diviziei A, însa a revenit asupra deciziei, fiind convins sa ramâna de unii oficiali ai gruparii timișorene.

Fostul selecționer a preluat echipa Poli Timișoara în luna noiembrie 2005, când l-a înlocuit pe Cosmin Olaroiu, al carui contract fusese reziliat, de comun acord, cu conducerea clubului.

Echipa Poli Timișoara a fost învinsa, sâmbata, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), de formația Oțelul Galați, într-un meci din etapa a XXVIII-a a Diviziei A.

Gabi Balint: Plecam cu Hagi
Antrenorul secund Gabi Balint a declarat ca nu mai poate ramâne la Poli Timișoara, dupa ce Gheorghe Hagi și-a anunțat demisia, criticând, totodata, evoluția și atitudinea unor jucatori în meciul pierdut, sâmbata, pe teren propriu, cu scorul de 0-2, în fața formației Oțelul Galați.

„Normal ca nu voi ramâne, pentru ca am venit cu Hagi și plecam cu Hagi. Vina este a tutoror, nu este doar Hagi vinovat. Și eu sunt vinovat, la fel cum sunt și alții. Îmi pare rau pentru acest public. Chiar daca galeria a protestat, și pe buna dreptate astazi, nesusținându-ne, cei prezenți au aplaudat fiecare faza, deci publicul acesta nu vrea decât fotbal, nu vrea sa vada decât jucatori care vor”, a spus Balint la finalul partidei cu Oțelul Galați, din etapa a XXVIII-a a Diviziei A, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tehnicianul a adaugat ca atât el, cât și celalalt antrenor secund, Iosif Rotariu, vor încerca sa-și rezilieze pe cale amiabila contractele. „Normal, și noi o sa discutam sa reziliem contractele pe cale amiabila, fara nici o pretenție, și vom pleca. Acum conducerea trebuie sa se gândeasca la un nou antrenor, pentru o perioada scurta, ramâne la latitudinea lor”, a menționat Balint.

Gabi Balint a declarat ca mulți dintre jucatorii echipei Poli Timișoara trebui sa-și schimbe comportamentul: „Accept orice greșeala, dar când exista voința. Din pacate, ne-am dat seama ca nu se mai poate continua, trebuie sa ieșim cu capul jos. Îmi pare rau pentru ca orașul acesta merita mult mai mult și cred ca mai mulți ar trebui sa-și revizuiasca atitudinea, pentru ca așa nu o sa se poata continua aici. Începând de la jucatori. Au fost câțiva astazi la care mi-a fost rușine sa ma uit. Înainte sa ceara bani, ei trebuie sa dea pe teren. Nu poți sa ceri bani, și pe teren sa faci balet”.

Balint a menționat ca un jucator ca Gabriel Torje, în vârsta de 16 ani, a dovedit ce înseamna sa te dedici pe teren. „Vezi în puști de 16 ani care le-a dat peste nas multor jucatori. Publicul cere dedicație din partea jucatorilor, sa se dedice mai mult, sa-și doreasca mai mult”, a spus Balint.

Jucatorul timișorean Gabriel Torje a fost aplaudat de spectatori la pauza și la finalul meciului. În momentul în care acesta a ieșit de la vestiare, spectatorii prezenți i-au scandat numele, huiduindu-i în schimb pe ceilalți componenți ai echipei. „Îmi pare rau ca sunt aplaudat doar eu și nu toata echipa. Hagi ne-a urat multa bafta dupa meci”, a spus Torje.

Jucatorul Silviu Balace a declarat, dupa meci, ca prestația echipei a fost penibila: „Nu am ce sa spun mai mult decât ca suntem penibili. Spectatorii au avut dreptate sa protesteze prin absența”, în timp ce Ovidiu Petre și-a asumat evoluția slaba din meciul cu Oțelul, declarând: „Noi suntem vinovați, nu avem ce face decât sa stam cu capul în pamânt”.

Mediafax