Hagi: E un examen dur, dar placut

Apropo.ro / 03.12.2007, 16:28
Hagi: E un examen dur, dar placut
Gheorghe Hagi a declarat ca nationala Romaniei va avea de sustinut la Euro-2008 un examen dur, dar placut si motivant
Fostul international si selectioner Gheorghe Hagi a declarat, duminica, la Sport.ro, ca nationala Romaniei va avea de sustinut la Euro-2008 un examen dur, dar placut si motivant, avand în vedere numele mari pe care le va întalni în grupa C: Olanda, Italia si Franta.

"E un examen important pentru o generatie care a muncit foarte mult în ultima vreme, se afla în fata unui examen dur, dar placut si motivant, vor juca în fata unor echipe mari, împotriva carora nu ai nimic de pierdut. Va fi o experienta unica, marele castig va fi experienta acumulata, Romania va fi mult mai valoroasa", a spus Hagi.

Fostul tehnician al echipei Steaua a afirmat ca Franta este într-un schimb de generatii. "Franta e într-un schimb de generatii, nu mai e ce a fost, Italia este campioana mondiala. Olandezilor le-am castigat respectul, se gandesc de doua ori cand aud de Romania. E greu cu italienii, joaca la rezultat, e greu sa-i bati, trebuie sa fii mai inteligent si mai smecher decat ei. Oricum, ei trebuie sa aiba încredere si curaj, pentru ca valoare au", a comentat Hagi.

Gheorghe Hagi a mentionat ca nu exista favorita în aceasta grupa si cu atat mai mult Romania nu poate fi considerata favorita, avand în vedere ca nu a mai fost prezenta de opt ani la un turneu final. "Va depinde de mici detalii, de inspiratie, de cum pleci în grupa. Romanul are aceasta calitate de a se mobiliza la greu, e bine ca am picat cu echipe mari. Va fi cum am fost noi în Italia ’90, o echipa foarte talentata, care poate bate pe oricine. Atunci am platit din cauza lipsei de experienta, am iesit dupa penaltiuri cu Irlanda, desi jucasem de doua ori mai bine ca ei. Asa asemam nationala actuala, cu cea din ’90", a adaugat el.