Hagi este multumit

Apropo.ro / 14.09.2004, 10:16
Hagi este multumit
Tehnicianul Gheorghe Hagi a declarat ca în meciul disputat, duminica seara, pe teren propriu, în compania echipei Samsunspor, scor 3-1, "a revenit spiritul vechii echipe Galatasaray", de care îi era dor. "A revenit spiritul vechii echipe Galatasaray, de care îmi era dor. Cel mai mult m-a

Tehnicianul Gheorghe Hagi a declarat ca în meciul disputat, duminica seara, pe teren propriu, în compania echipei Samsunspor, scor 3-1, „a revenit spiritul vechii echipe Galatasaray”, de care îi era dor.

„A revenit spiritul vechii echipe Galatasaray, de care îmi era dor. Cel mai mult m-a bucurat faptul ca, deși am fost conduși, cu scorul de 1-0, și ne aflam sub presiune, am jucat așa cum ne doream. Jucatorii mei au avut ocazii de gol și au înscris”, a spus Hagi.

Gheorghe Hagi a precizat ca este mulțumit de toate aspectele evoluției echipei sale. „Le mulțumesc jucatorilor mei pentru ambiția de care au dat dovada. Îmi era teama de meciul cu Samsunspor, dar am obținut o victorie importanta în fața unei formații cu jucatori foarte buni”, a menționat Hagi.

Cotidianul „Fanatik” noteaza ca tehnicianul român a fost nervos pe toata durata meciului de duminica. „În prima repriza, antrenorul român s-a certat cu arbitrul de rezerva Firat Aydinus și a țipat la un copil de mingi, reproșîndu-i ca se mișca prea încet. De asemenea, l-a lovit cu pumnul în piept pe secundul sau Gabi Balint, care se bucura dupa înscrierea golului egalizator”, scrie „Fanatik”.

„Hagi este greu de învins”, a titrat cotidianul „Milliyet”.

„Nu exista echipa în Turcia care sa treaca prea ușor de jocul impus de Hagi, care se bazeaza pe o siguranța în aparare la cel mai înalt nivel. Jucatorii intra pe teren concentrați și sînt plasați foarte bine în defensiva. Exista însa probleme în ceea ce privește linia de atac. Hagi nu a reușit sa formeze o ofensiva care sa treaca ușor de echipele de o calitate medie”, se menționeaza în „Milliyet”.

Jurnalul turc noteaza ca, în prima repriza a partidei de duminica, fotbalistul român Giani Kirița a facut ca valoarea planului de joc al lui Hagi sa scada simțitor, prin golul înscris pentru Samsunspor, în minutul 42. „Leul a intrat în șoc prin proiectilul trimis de Kirița. În acel minut a fost înscris un gol de care nu ne-am satura niciodata sa-l revedem. Kirița a preluat mingea venita din aparare, a purtat balonul pe o linie imaginara paralela cu suprafața de pedeapsa, iar apoi nu a șutat, ci a tras fulgerator. Am realizat ca era gol abia dupa cîteva secunde. La acest gol pîna și spectatorii care erau de partea echipei Galatasaray abia s-au abținut sa nu aplaude”, se precizeaza în „Milliyet”.

„Galatasaray este pe drumul cel bun”, a titrat cotidianul „Fanatik”. „Se spune ca marii fotbaliști nu pot deveni mari antrenori. Nu este adevarat. Uitați-va la Hagi, uitați-va la Ertugrul Saglam (n.r. – antrenorul echipei Samsunspor)… Ce ar fi putut ei sa faca în plus? Bravo amîndurora! La meciul de duminica, fotbaliștii au pus în scena un spectacol al talentului celor doi proaspeți antrenori”, noteaza „Fanatik”.

Cotidianul „Hurriyet” scrie ca Giani Kirița, „compatriotul lui Hagi, i-a facut tehnicianului român o surpriza dureroasa în minutul 41”. Jurnalul turc i-a acordat lui Kirița nota 8, la fel ca și fotbaliștilor echipei Galatasaray, Tomas, Song și Hakan Șukur, în timp ce Necati Ateș, autor a doua goluri, a primit nota 9.

Jurnalul „Sabah” noteaza ca Gheorghe Hagi ar fi trebuit sa analizeze mai bine jucatorii echipei Samsunspor și sa evite golul lui Kirița. „Fotbalistul român, pe care Hagi ar fi trebuit sa îl cunoasca foarte bine, l-a testat pe Mondragon cu un șut puternic în minutul 19, iar în minutul 32 a mai avut un șut, atunci mingea fiind împiedicata de Tomas sa intre în poarta. Însa în minutul 42, Kirița nu a mai avut pe nimeni în cale, și a facut ca pe «Sami Yen» sa bata un vînt rece”, se precizeaza în „Sabah”.

Cotidianul „Star” considera ca cei care au contribuit cel mai mult la rezultatul obținut de Galatasaray au fost spectatorii prezenți în tribunele stadionului „Ali Sami Yen”, care au știut sa îi motiveze pe jucatorii antrenați de Hagi. „Echipa Galatasaray a intrat învinsa la vestiare, în pauza meciului, însa înainte de începerea reprizei secunde, suporterii, care nu au tacut nici macar o clipa pe toata durata partidei, au chemat fiecare jucator sa îi salute și au scandat: «Vom învinge, nu avem alta opțiune!»”, noteaza „Star”,

Jurnalul turc menționeaza ca Gheorghe Hagi a ales pentru partida cu Samsunspor „o echipa aproape ideala”, în ciuda problemelor pe care unii dintre jucatori le-au avut în timpul saptamînii. „Hakan Șukur și Hasan Șaș au avut probleme la echipa naționala, iar Necati, Ergun și Cihan nu s-au putut pregati prea bine, din cauza unor accidentari”, scrie „Star”.

Mediafax