Hagi: Mai am nevoie de doi-trei jucatori pentru un lot competitiv

Apropo.ro / 21.07.2007, 15:08
Hagi: Mai am nevoie de doi-trei jucatori pentru un lot competitiv
Antrenorul echipei Steaua, Gheorghe Hagi, a declarat, vineri seara, dupa meciul amical cu Charleroi, scor 1-1, ca mai are nevoie de doi sau trei jucatori pentru a crea un lot competitiv la gruparea din Bulevardul Ghencea, explicând ca mai doreste un atacant si un mijlocas. "Am vorbit

Antrenorul echipei Steaua, Gheorghe Hagi, a declarat, vineri seara, dupa meciul amical cu Charleroi, scor 1-1, ca mai are nevoie de doi sau trei jucatori pentru a crea un lot competitiv la gruparea din Bulevardul Ghencea, explicând ca mai doreste un atacant si un mijlocas.

„Am vorbit cu patronul înainte de meci si stie ca mai am nevoie de doi, trei jucatori pentru a face un lot competitiv. S-au facut atât de multe schimbari anul asta, trei jucatori sunt «afara», doi au plecat…. Avem nevoie de concurenta, pentru ca au fost trei, patru copii mici, dar nu vreau sa pun presiune, pentru ca pot sa-i termin. Sper ca lotul sa se completeze azi sau mâine. Patronul o sa ma sustina”, a spus Hagi.

Tehnicianul a explicat ca ar mai avea nevoie de un jucator de profilul atacantului Adrian Neaga, dar si de un mijlocas care sa poata suplini plecarea lui Sorin Paraschiv la Rimini, în Serie B. „Avem nevoie de un numar 9 si de un jucator la mijlocul terenului. Deocamdata doar Neaga este numarul 9. Iacob nu este suta la suta si va merge la un control. Ne arde putin pielea. Mai am nevoie de un jucator la mijlocul terenului. A plecat Paraschiv si trebuie sa vina unul în locul lui. «Para» este greu de înlocuit. Nu am optarul care trebuie, care sa faca si faza ofensiva si cea defensiva”, a punctat antrenorul stelist.

Gheorghe Hagi a mentionat ca este multumit din multe puncte de vedere de evolutia jucatorilor sai în partida cu Charleroi, ultimul amical al verii pentru Steaua. „Sunt multumit din multe puncte de vedere. Am avut momente foarte bune, tinând cont de multi factori pe care nu-i putem neglija: caldura, cantonamentul din Olanda, diferenta de temperatura foarte mare. Pot sa ma declar multumit. Sunt si parti unde trebuie sa crestem, ne cream ocazii pe care le-am ratat. Mai avem de lucrat la finalizare. Nu este usor sa faci doua cantonamente în strainatate. Nu-mi convine ca nu am câstigat, dar o sa o facem în prima etapa”, a declarat Hagi.

Tehnicianul stelist a explicat ca nu l-a folosit în partida de vineri pe polonezul Pawel Golanski deoarece acesta este „înca departe” de cea mai buna forma. „Nu este pregatit, pentru ca este înca departe de forma. El poate sa joace pe doua posturi, dar l-am luat ca fundas dreapta”, a explicat Hagi.

Fostul jucator al Stelei si al reprezentativei României s-a declarat impresionat de primirea facuta de suporteri, la primul meci disputat sub culorile „ros-albastre” pe stadionul din Bulevardul Ghencea, dupa 17 ani. „Sunt fericit, emotionat de lumea care a venit. Este un meci de prezentare, este foame de fotbal, trebuie sa facem tot posibilul ca suporterii sa vina, chiar daca primul meci este fara spectatori. Când jucam acasa ei sunt al 12-lea jucator”, a spus Hagi.

Antrenorul a calificat drept „neplacut” incidentul din minutul 9 al partidei cu Charleroi, întrerupta timp de aproximativ 5 minute, dupa ce un suporter a patruns pe teren si a încercat sa-l loveasca pe portarul belgian. „Este neplacut. Orice om care reprezinta Steaua este important. Ar fi bine sa fim uniti, sa lasam totul. Este un an lung si greu. Am încredere ca suporterii vor sustine asa cum trebuie echipa. Trebuie gasita o cale, pentru ca la mijloc este Steaua”, a spus Hagi, facând referire si la confilctul dintre suporteri si finantatorul Gigi Becali.

Gheorghe Hagi a precizat ca va asista mâine la meciul Gloria Bistrita – Altetico Madrid, din prima mansa a turului trei al Cupei UEFA Intertoto, unde a admis ca îl va urmari pe atacantul Dorel Zaharia: „Este lung drumul, dar o sa ma duc. Ma intereseaza un numar 9”, a spus Hagi.

Fundasul Dorin Goian a declarat, dupa meciul cu Charleroi, ca spera ca Steaua sa reuseasca sa se impuna în meciurile oficiale, dupa ce în cele mai multe amicale din aceasta vara a terminat la egalitate. „Speram ca în meciurile oficiale sa câstigam. Voiam sa câstigam meciul în primul rând pentru suporteri. Mi-as dori sa nu spargem gheata nici cu Zaglebie, dar sa ne calificam”, a spus Goian, care s-a declarat placut surprins de suporterii de la tribunele zero si întâi.

Atacantul Adrian Neaga, care a redebutat vineri la Steaua, formatie de la care s-a transferat în februarie 2005, în Coreea de Sud, le-a multumit suporterilor pentru primirea facuta. „Pentru mine a fost un meci bun. Daca marcam, altul era rezultatul, dar important este sa câstigam în campionat. Spera ca la meciurile oficiale sa nu se mai întâmple incidente. Dezaprob gestul suporterilor. M-am simtit ca la o echipa mare la prezentare”, a punctat Neaga.

Mediafax