Hai gagico, da din… mâini!

Apropo.ro / 10.04.2006, 11:11
Hai gagico, da din... mâini!
În fiecare sâmbata particip la câte o petrecere dintr-un club amplasat strategic în complexul studențesc Regie. La petrecere am avut o revelație înfricoșatoare... Reggaetonul e la mare moda! Bine - zic, foarte bine! Stil nou, ritm vioi, veselie, chindie, tot tacâmul.


În fiecare sâmbata particip la câte o petrecere dintr-un club amplasat strategic în complexul studențesc Regie. La petrecere am avut o revelație înfricoșatoare… Reggaetonul e la mare moda! Bine – zic, foarte bine! Stil nou, ritm vioi, veselie, chindie, tot tacâmul. Problema e ca acest reggaeton se mixeaza perfect cu manelele noastre cele stângace și cu arabeștile de chef, pline de femei și dușmani! Și ma întreb daca baieții s-au prins ca e altceva sau s-au obișnuit cu ritmul de la cheful din bloc…

Mai trist e ca reggaetonul asta de la români e același dans din buric și fund, la fete, sau de pe un picior pe altul, la baieți. A! Sa nu uit de batutul din palme și pocnitul degetelor. E clar ca prinde la popor, da’ parca ar traduce manelele, zau asa… în plus, se bucura de o „larga promovare”, caci… „nu e manea, nene!”. Da’ eu sunt convins ca baieții care au venit în România cu stilul asta, reggaeton, habar n-aveau ca noul lor pseudo-dans e cam vechi pe la noi, prin ograda… și încep sa cred ca suntem chiar absurzi când acuzam manelele de incultura și simplitate muzicala. Adica vin alții, cu aceeași rețeta, dar cu trupa straina și limba așișderea și… gata! Pupam Piața Independenței! Nu mai dam timid din picior pe ritm de manea, ci batem din palme în public, fara teama de-a fi huliți cu replici gen „Uite manelistuuu!!!” . „Pardon mon cher! Nu e manea!” Daca fac texte cu femei, bani și dușmani și le pun pe piesele difuzate în heavy rotation la toate radiourile, voi fi acuzat ca fac manele ieftine. Dar cei care mai știu o limba straina s-au prins ca nu sunt așa complicate nici textele lor.

Nu pot sa nu accept ca la radio se va auzi întotdeauna ceea ce place ascultatorului și-i gâdila placut urechea dar, vazând reacția baieților din Regie (nici puștani, dar nici savanți), bag de seama ca nu conteaza decât sa bați din picior și sa dai din fund! Fie manea, fie reggaeton, fie rnb! Cum ar veni, ceea ce e hot acum! Maestre, banda!.

Florin Goldic

Tags: