Hai la film, la „Ember – Orasul din adancuri”!

Apropo.ro / 07.10.2008, 18:01
Orasul din adancuri va vedea sau nu lumina zilei? Un raspuns pe care il veti afla doar vizionand filmul de aventuri....

Locuitorii Orasului Ember s-au impacat cu ideea ca vor trai restul vietii in subteran. Orasul a fost construit ca refugiu si alimentat cu un imens generator.

In Ziua Desemnarii, Primarul anunta cum si unde va munci fiecare, astfel ca Lina, eroina principala, urmeaza a lucra la Conducte (nu era treaba pentru fete), iar colegul ei de clasa, Doon, ca si curier. Cei doi fac schimb de locuri si de aici incepe aventura vietii lor, care ii si va conduce spre noua si marea schimbare a vietii celor doi.

Lina descopera o cutie veche, de metal, extrem de importanta pentru viitorul lor, lucru nestiut insa.

Impreuna cu Doon si sora ei, Poopy, porneste intr-o adevarata aventura descoperind indicii din cutia de metal. Cutia este si salvarea lui Ember. 

 

Ca si in viata reala, politicienii corupti si personajele dezgustatoare vin in calea lor cu piedici in scopul de a nu se readuce lumina in Orasul din adancuri.

Ce se va intampla pana la urma, ve-ti afla daca mergeti sa vedeti filmul. Nu uitati insa ca binele si inteligenta trimumfa intotdeauna.

Ember – Orasul din adancuri este un film de aventuri realizat in colaborare cu Walden Media si Playtone.

GALERIE FOTO EMBER – ORASUL DIN ADANCURI

Lina si Doon

lina si doon

Intai a fost Cartea "The City of Ember"

Jeanne DuPrau a scris "The City of Ember" in 1980. Subiectul a avut ca punct de plecare amintirile din copilarie legate de teama inspirata de umbra razboiului nuclear, construirea de adaposturi, locuri de refugiu. Asa a luat nastere Ember, un Oras construit pentru a proteja rasa umana de o amenintare ingrozitoare.

Gil Kenan, regizorul filmului, s-a gandit la Ember (un mediu controlat) ca la un personaj care trebuie sa prinda viata. Productia apartine lui Tom Hanks si Gary Goetzman (Playtone). Aceasta Casa de productie este cea care a selectat cartea pentru Caroline Thompson "Edward Maini de foarfeca".

Sul si Doon

sul si doon

Din distribuite fac parte:

Lina Mayfleet – Saoirse Ronan

A mai jucat in: "Death Defying Acts", "I Could Never be Your Woman", "The Christmas Miracle of Jonathan Toomey", "The Lovely Bones".

Doon Harrow – Harry Treadaway

A mai jucat in: "Brothers of Head", "Fish Tank".

Primarul Cole – Bill Murray

A mai jucat in: "Lost in translation", "Gostbusters", "Ziua Cartitei", "Broken Flowers", etc.

Loris Harrow – Tim Robbins

A mai jucat in: "Mistic River", "War of the Worlds", "Code 46", "Dead Man Walking", etc.

Sul – Martin Landau

A mai jucat in: "Lovely, Still", "Tucker", "Ed Wood".

Loris si Doon

doon si loris

Decorurile:

Pentru a aduce Orasul Ember la viata a fost nevoie de un spatiu imens. Echipa s-a oprit la un hangar, la Paintworks, unde compania constructoare de nave Harland and Woolf, din Belfast, isi vopsise navele oceanice (construite pe un santier din apropiere).

Hangarul este un loc cu o inaltime de 27 de metri, unde s-a putut realiza o cladire cu trei etaje, o piata centrala, piatete, magazine, colturi si cotloane. Cu aceste decoruri uriase, Ember devine un Oras in toata puterea cuvantului iluminat doar electric. Fiecare decor, detaliu a fost gandit pana la ultima bucatica. O munca titanica, o echipa numeroasa alaturi de actori, regizor, producatori, croitori, etc si peste 400 de figuranti au realizat un Oras, o poveste, un refugiu, o speranta….Ember – Orasul din Adancuri.

Premiera filmului "Ember – Orasul din adancuri" va avea loc pe data de 10 octombrie 2008 in CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Republica (Cluj) si Cinema City (Timisoara).