Hai sa dam mana cu mana, pentru chinezii concediati!

Apropo.ro / 19.02.2009, 11:51
Mai multi chinezi au ramas fara job si posibilitatea de a se intoarce in tara lor natala si au nevoie de ajutorul nostru

Un blogger a raspuns la cererea de ajutor a unui prieten prin publicarea mesajului acestuia pe blog-ul sau. Este vorba de un numar de cetateni chinezi care au ramas fara serviciu si fara posibilitate de a se intoarce in tara natala.

Daca nu realizati ca poporul chinez ne face un bine mai mare decat credeam atunci va reamintesc ca hainele pe care le purtam, incaltarile pe care le cumparam, mouse-ul cu care facem click, telefonul mobil la care raspundem, geanta de voiaj pe care o purtam, ramele de la ochelari, fermoarul de la geaca, dvd playerul de acasa si multe altele sunt dovezi clare ca depindem de munca lor, ceea ce ar trebui sa ne faca sa ii ajutam si noi pe ei.

Puteti urmari si un reportaj video al ProTV pe aceasta tema:

 

Cititi mai jos mesajul original:

„Acestia sunt cativa dintr-un grup intre 200 si 700 de muncitori chinezi care lucrau in constructii in Bucuresti si care acum au ramas fara serviciu si fara posibilitatea de a se intoarce acasa. Nu au mai fost platiti de doua luni si stau in niste corturi improvizate langa ambasada Chinei. Dieta lor zilnica se compune din bucati de paine si apa fiarta, majoritatea sunt bolnavi din cauza frigului.

Deocamdata autoritatile chineze nu le ofera sprijin pt repatriere.

Vreau sa va rog ca, in masura posibilitatilor, sa la oferiti ajutor. Nu sunt necesare lucruri sofisticate, alimente de baza (paine, conserve, orez), lucruri in care sa se inveleasca, medicamente de raceala, tigari.

Daca aveti cum cred ca ar fi util sa popularizati situatia lor – poate ajunge la urechile cuiva care are putere sa ii ajute.

Va multumesc mult si imi cer iertare ca va deranjez cu asta dar cred ca ne face bine tuturor sa ne amintim cat de multi oameni sunt mult mai putin norocosi decat noi.

Multumesc.

vadim"

Acesti oameni au nevoie de ajutorul nostru si putem sa le demonstram ca suntem oameni ca si ei!

Chinezi Chinezi
Chinezi Chinezi
Chinezi Chinezi
Chinezi Chinezi
Chinezi Chinezi
Chinezi Chinezi

Â