Hainele care devin transparente, în funcție de intensitatea pulsului (Video)

De: Gabriela Voicu / 19.04.2012, 12:30
Hainele care devin transparente, în funcție de intensitatea pulsului (Video)
Designerii olandezi de la Studio Roosegaarde au creat o colecție vestimentară interactivă: hainele devin transparente pe măsură ce crește pulsul celor care le poartă.

Moda interactivă este pe val, iar noi nu ne mai dăm seama dacă purtăm haine pentru a ne acoperi corpul sau doar pentru a atrage atenția asupra nudității.

O echipă de designeri olandezi a creat un proiect inedit, numit „Intimacy”, mai precis o colecție de haine care devin transparente pe măsură ce ritmul cardiac al persoanei care le poartă se intensifică.

Cei de la Studio Roosegaarde propun, deci, un tip de vestimentație high-tech, care aproape că dispare de pe corp, când trecem prin emoții puternice. Ceea ce le determină nivelul de transparență este chiar interacțiunea socială, iar modificarea nuanței ajută la crearea unui joc senzual. Aceste haine le-ar putea da de înțeles anumitor persoane că sunt atractive pentru noi.

Deocamdată, vestimentatia interactivă este pentru doamne și domnișoare, dar ar fi interesant de văzut și cum funcționează în cazul bărbaților. Rochiile celor de la Studio Roosegaarde nu conțin doar folie, ci și tehnologie wireless, leduri, diverse electronice, cupru și alte materiale care contribuie la efectul final.

Echipa care a creat aceste haine a mai inventat suprafața de dans sustenabilă (Sustainable Dance Floor), o podea realizată pentru a produce electricitate când oamenii dansează pe ea.