Hakan Sukur spune ca Hagi a readus atmosfera de prietenie

Apropo.ro / 04.08.2004, 10:10
Hakan Sukur spune ca Hagi a readus atmosfera de prietenie
Atacantul Hakan Șukur a declarat ca antrenorul Gheorghe Hagi a readus la echipa Galatasaray atmosfera de prietenie care exista în perioada cînd tehnicianul român era jucator la formația din Istanbul, a anunțat cotidianul "Turkiye". Șukur considera ca Hagi este nu numai

Atacantul Hakan Șukur a declarat ca antrenorul Gheorghe Hagi a readus la echipa Galatasaray atmosfera de prietenie care exista în perioada cînd tehnicianul român era jucator la formația din Istanbul, a anunțat cotidianul „Turkiye”.

Șukur considera ca Hagi este nu numai un bun antrenor, dar și un bun psiholog. „Hagi ne-a insuflat ambiția sa și cel mai importanteste ca, datorita lui, în echipa a revenit atmosfera de prietenie”, a spus fotbalistul turc.

Potrivit cotidianului „Vatan”, președintele clubului Galatasaray, Ozhan Canaydin, i-a spus lui Hagi ca îl va susține în totalitate,împreuna cu ceilalți responsabili din conducerea gruparii. „Ești singurul responsabil tehnic. Sa nu te îndoiești de sprijinul meu și al conducerii clubului. De asemenea, îți garantez ca plațile tuturor jucatorilor se vor face la timp. Toata conducerea este alaturi de tine și de jucatori. Ne-am unit pentru a obține performanțe. Avem încredere în tine și în echipa ta. Sîntem mulțumiți de imaginea buna pe care o are echipa în prezent și vom face astfel încît saexiste continuitate”, a precizat Canaydin.

Gheorghe Hagi i-a spus, la randul sau, lui Canaydin ca își va face datoria cît mai bine posibil și ca va obține performanțe.

Potrivit cotidianului „Vatan”, responsabilul secției de fotbal a gruparii Galatasaray, Fatih Gokșen, a declarat ca mijlocașul OvidiuPetre a fost ofertat de cîteva cluburi. „În aceasta privința o decizie poate fi luata doar de directorul tehnic Hagi”, a precizat Gokșen.

„Galatasaray este pe un drum bun”, a titrat cotidianul „Sabah”, care noteaza ca echipa din Istanbul are jucatori care se cunoscreciproc foarte bine și sînt experimentați. „Un important semn de întrebare este legat de Gheorghe Hagi. Tehnicianul român, dupa cea lasat reprezentativa României, nu a avut succes în scurta experiența ca antrenor la Bursaspor. Noul sezon va fi pentru el unexamen important. Lui Hagi nu îi placea sa se antreneze atunci cînd era jucator, dar ca director tehnic a instaurat ședințele depregatire lungi și dificile. Cea mai mare problema a lui este faptul ca are un caracter nervos și agresiv. Daca va diminua cît mai multaceasta problema, îi vor crește șansele de a obține succese”, scrie „Sabah”.

Cotidianul „Milliyet” noteaza ca Galatasaray a învațat trei lecții din victoria de duminica, din meciul cu FC Porto : 1 – Fii mîndru despiritul din 1996; 2. – Nu renunța, lupta-te!; 3. Ai încredere în antrenor și susține-l în totalitate. „Este interesant ca la Galatasaray,într-o perioada cu probleme, echipa de fotbal da speranțeÂ… Poate ca acest lucru este legat de spiritul lui Hagi, nu de spiritul pecare echipa îl avea în 1996Â… Ambițios, nebun, nervos, inteligent, sufletist.. Poate ca un antrenor cu atît de multe particularitați senaște la GalatasarayÂ…”, se precizeaza în „Milliyet”.

 „Exista viața la Galatasaray”, a titrat cotidianul „Akșam”, care a facut o analiza a prestației jucatorilor și a staff-ului tehnic al echipeidin Istanbul înaintea noului sezon. „Gheorghe Hagi a obosit mai mult decît jucatorii sai în perioada de pregatire. De aceea a fost puțin nervos, dar comunicarea lui cu jucatorii a fost foarte buna. Prestația sa din timpul meciurilor a fost marcata de agresivitate, așa cum se întîmpla în perioada cînd era jucator. Balint, secundul lui Hagi, a fost cel mai autoritar. La toate meciurile din timpul antrenamentelor el a fost arbitru și nu a acceptat compromisuri”, scrie „AkȘam”.

Jurnalul turc menționeaza ca va fi dificil pentru mijlocașul Ovidiu Petre sa își pastreze un loc de titular în echipa, mai ales dupaachiziționarea lui Tomas. „Hagi are însa foarte multa încredere în el”, scrie „Akșam”.

Cotidianul „Akșam” comenteaza astfel prestația celorlalți jucatori:

Farid Mondragon: S-a alaturat echipei mai tîrziu în perioada de pregatire. În special în meciul cu FC Porto, el a avut intervenții foartebune și a demonstrat ca merita sa fie titular.

Aykut Ercetin: În meciurile din Olanda nu a lasat sa se simta lipsa lui Mondragon. El va ramîne însa rezerva portarului columbian.

Bulent Korkmaz: în primul stagiu de pregatire și-a pus în valoare experiența. În al doilea stagiu de pregatire, din Germania, s-aaccidentat. La turneul din SUA, el a efectuat doar alergari. Nu va juca în primul meci din campionat.

Orhan Ak: Pare sa nu existe nici o diferența fața de cum era el în sezonul trecut. Nu a depașit mediocritatea.

Suat Usta : Dupa ce a facut ca adversarii sa obțina un penalti în meciul cu Banik Ostrava, a fost clar ca Hagi un îl va folosi pepartea dreapta. El este bun ca stoper, dar are șanse foarte mici sa devina titular, mai ales pentru ca în echipa mai sînt Song,Tomas și Bulent.

Hakan Unsal : Este unul dintre jucatorii la care Hagi nu renunța deloc. El are locul de titular garantat. A jucat bine în meciul cu FCPorto. 

Rigobert Song: Deși este nou venit, el nu a avut probleme de adaptare. A legat prietenii cu ușurința. În primul sau meci de pregatire a facut doua greșeli în defensiva, dar acestea i-au fost iertate atunci cînd a aparat cu capul o minge care era pe punctul de a intra în poarta. Hagi l-a aplaudat în picioare la faza respectiva.

Arda: Are un fond bun, dar înca nu a reușit sa se afirme.Ibrahim : A muncit mult, dar a fost mediocru. Înca nu are capacitatea de a deveni titular.

Cihan Haspolatli: Hagi l-a pus sa joace pe partea dreapta. La primul meci a avut o evoluție foarte buna, la fel ca și în în partida cu FC Porto. Daca la echipa nu va fi adus alt jucator pe postul de fundaș dreapta, locul de titular îi va aparține.

Ugur: Bulent îl pregatește, dar este foarte tînar și neexperimentat.

Ergun Penbe : Este mijlocașul în care Hagi are cea mai mare încredere. În ultimul meci a fost autorul unei pase de gol.

Elvir Balici : Colaboreaza bine cu Ergun, alaturi de care joaca. Hagi îl pune frecvent sa centreze. Evoluțiile sale depașescmediocritatea și este foarte conștiincios la antrenamente.

Hasan Șaș: A fost vedeta stagiilor de pregatire. Golul lui din meciul cu Partizan Belgrad merita aplauze.

Flavio Conceicao: Înca nu a aratat tot ce poate. A atras atenția prin șuturile puternice din timpul meciurilor.

Saido: Hagi l-a plasat lînga Conceicao în timpul meciurilor. Deși ei joaca de obicei pe același post, au avut o buna colaborare.

Ayhan Akman : Avîndu-se în vedere evoluțiile lui din perioada de pregatire, se pare ca nu prea are șanse sa fie titularizat. Hagispune însa ca și jucatorii de pe banca de rezerve trebuie sa fie în orice moment gata sa intre pe teren.

Volkan Arslan: Este talentat, dar nu este într-o buna condiție fizica.

Sabri Sarioglu: El este deocamdata rezerva lui Balici. Este foarte activ și rapid.

Mulayim: Trebuie sa munceasca mult pîna va deveni la fel de bun ca și unchiul sau, Arif Erdem.

Hakan Șukur: Este unul dintre jucatorii la care Hagi nu renunța. A avut evoluții foarte bune în perioada de pregatire.

Necati Ateș: A fost precum un vînator în atac, în spatele liniei ofensive, în fiecare zona a terenului.

Umit Karan: A ramas puțin în umbra performanțelor lui Necati. Șansele de a fi titularizat par sa fie aproape nule. El are însacapacitatea de a fi eficient atunci cînd intra în joc.

Arif Erdem: A muncit precum o albina. Chiar daca Hagi l-a aplaudat în picioare dupa golul din meciul cu FC Porto, el va ramînerezerva.

Mediafax