Hakeri români au înșelat cetățeni americani cu 4 milioane de dolari

Apropo.ro / 11.12.2012, 09:49
Hakeri români au înșelat cetățeni americani cu 4 milioane de dolari
Un grup de români sunt suspectați de fraudă informatică, după ce ar fi înșelat 100 de cetățeni americani prin organizarea unor licitații frauduloase pe site-uri de profil.

Procurorii DIICOT fac, marți, 27 de percheziții în București și șapte județe, la persoane suspectate de fraude informatice, după ce ar fi înșelat 100 de cetățeni americani prin organizarea unor licitații frauduloase pe site-uri de profil, prejudiciul fiind estimat la patru milioane de dolari.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Gorj, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Gorj, au destructurat un grup infracțional organizat, constituit din 20 de persoane suspectate de fraude informatice.

Cele 27 de percheziții sunt făcute la imobilele celor 20 de persoane învinuite în acest caz, situate în București și în județele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiș și Caraș-Severin. La finalul perchezițiilor, cele 20 de persoane vor fi duse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, urmând ca procurorii să decidă dacă acestea vor fi reținute.

Citește mai multe detalii despre hakerii români și „furtul” a 4 milioane de dolari din conturi personale, pe Mediafax.ro