Hal Holbrook, cunoscut mai ales pentru interpretarea scriitorului Mark Twain, a murit

De: Loredana Toma / 02.02.2021, 11:01
Hal Holbrook, cunoscut mai ales pentru interpretarea scriitorului Mark Twain, a murit

Actorul american Hal Holbrook, devenit celebru mai ales pentru interpretarea scriitorului Mark Twain, a decedat la vârsta de 95 de ani.

Holbrook l-a interpretat pe legendarul scriitor în one man show-ul “Mark Twain Tonight!”, pentru care a primit și un premiu Tony, în 1966. În 1977 și în 2005, actorul a readus show-ul pe Broadway, New York. În total, el a jucat de peste 2.200 de ori în acest show din 1954 până în anul 2010.

Cel mai în vârstă nominalizat la Oscar

Hal Holbrook a fost răsplătit cu un premiu Emmy pentru o adaptare pentru TV a show-ului “Mark Twain Tonight!” și, de-a lungul carierei, a mai obținut patru astfel de trofee. Holbrook a primit și o nominalizare la Oscar pentru rolul din filmul “Into the Wild”, în 2008. La acel moment, a fost cel mai în vârstă nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar masculin.

Actorul a jucat într-o mulțime de filme de succes și a narat mai multe documentare.  Câteva dintre ele sunt “Lincoln”, “North and South”, “The Bold Ones: The Senator”, “The Kidnapping of the President”,  “The Star Chamber”,  “The Might Mississippi”,  “The Cultivated Life: Thomas Jefferson and Wine” și “Water for Elephants.”

Holbrook a murit pe 23 ianuarie, dar abia pe 1 februarie a fost făcută publică informația despre decesul său, potrivit Variety.

CITEȘTE ȘI: Dustin Diamond, cunoscut pentru rolul din „Salvați de clopoțel”, a murit la 44 de ani

Foto: Profimedia Images