Halagian isi umileste jucatorii

Apropo.ro / 18.01.2002, 08:23
Halagian isi umileste jucatorii
Înainte de a-i anunta pe Stanca si Tanasa ca sînt dati afara, Armeanu' i-a pus pe cei doi sa stea în genunchi în mijlocul vestiarului echipei pitestene si a urlat 5 minute la ei În vestiarul Argesului, deasupra usii, se afla o cruce. Credinciosi, conducatorii pitestenilor au sfintit-o la


Înainte de a-i anunta pe Stanca si Tanasa ca sînt dati afara, Armeanu’ i-a pus pe cei doi sa stea în genunchi în mijlocul vestiarului echipei pitestene si a urlat 5 minute la ei

În vestiarul Argesului, deasupra usii, se afla o cruce. Credinciosi, conducatorii pitestenilor au sfintit-o la mînastirea din Gura Trivaii. „Sa dea Dumnezeu sa fie liniste în acest vestiar!”, au spus cînd au adus-o în cabina, pe vremea antrenorului Bondrea. Si scandalurile s-au tinut o perioada departe. De cînd a ajuns Halagian la echipa, parca si-a bagat dracul coada.

Armeanu’ a avut dese reactii nu tocmai ortodoxe la adresa jucatorilor. Pe lînga potopul de înjuraturi si acuze, pedepsele pe care antrenorul echipei din Pitesti le aplica i-a lasat pe jucatori masca. Ultimul incident s-a petrecut sîmbata, 12 ianuarie 2002, cînd doi dintre tinerii de perspectiva ai Argesului au fost anuntati ca sînt dati afara din lot.

Înaintea antrenamentului de dimineata, jucatorii îl asteptau pe Halagian în cabina. Fiecare pe locul sau. Ciprian Tanasa se afla lînga portarul Sorin Colceag, pe latura din dreapta usii deasupra careia se afla crucea sfintita. În fata acestora, lînga fundasul Cristi Dancia, se asezase Alin Stanca. În noaptea de joi spre vineri, Stanca si Tanasa îsi prelungisera pîna dupa miezul noptii sederea în jurul unei mese de biliard într-un club din oras.

Secundul Armeanului, Costel Pana, facuse un control în camere la baza „Vulturilor” pe la ora 23:30. A doua zi îl informase pe Halagian de absenta celor doi. Tehnicianul i-a întrebat vineri unde au fost, iar Tanasa i-a spus ca „la o matusa în Topoloveni”. Armeanu’ l-a trimis pe Vasile Stan, antrenorul portarilor, în localitatea aflata la 20 de kilometri de Pitesti si acesta a constatat ca matusa era o inventie.

Sîmbata, atmosfera în vestiar era relaxata, dar cei doi tinerii se simteau cu musca pe caciula. Stiau ca au gresit si le era teama de reactia antrenorului. Hala a deschis usa si a intrat încruntat. S-a facut liniste. I-a cautat cu privirea pe cei doi tineri. „Ba, ia veniti aici în fata mea!”, a spus taios Armeanu’, continuînd: „Sa va fie rusine! M-ati mintit! Stati în genunchi! În genuchi!”. Surprinsi, cei doi s-au lasat umiliti, îndeplinind ordinul fara sa scoata un cuvînt.

Ceilalti nu stiau ce sa creada. Nu mai vazusera asa ceva în viata lor. „Unii zîmbeau, dar zîmbetul era amestecat cu uimire si chiar teama!”, povesteste unul dintre fotbalistii pitesteni. „Ba, de azi sînteti dati afara. Si din lot si de la cantonament. Pentru mine nu mai existati ca jucatori. Ba, Stanca, tu nu mai ai nume pentru mine, esti numarul 24”, a urlat Armeanu’.

De atunci n-au mai fost inclusi în programul de pregatire al echipei mari. Tanasa s-a antrenat cu „tineretul”, iar Stanca a plecat acasa, la Falticeni. Marti, „vicele” Razvan Tunaru l-a sunat pe ultimul si i-a cerut sa revina în Pitesti. Crescuti la scoala de fotbal Sporting Pitesti, care apartine actualului presedinte al gruparii din Trivale, Victor Jigman, cei doi jucatori erau priviti cu speranta ca vor calca pe urmele lui Mutu si Neaga. Jigman n-a vrut sa comenteze decizia si comportamentul lui Halagian, dar a spus ca va insista ca Tanasa si Stanca sa fie reprimiti la baza „Vulturilor”, iar pîna cînd Armeanu’ va reveni la sentimente mai bune, se vor antrena la echipa de tineret.

Alti aruncati peste bord

Lista celor dati afara, în timp, de Halagian de la FC Arges a început cu Cornel Cristescu, în urma cu doi ani. A continuat cu Vintila, pe care l-a lasat la Piatra Neamt dupa un meci cu Ceahlaul, cerînd apoi aducerea la echipa a lui Florin Tene, unul dintre copiii sai de suflet. În actualul sezon l-a eliminat pe portarul de rezerva Buturuga si l-a adus pe Blid, cel caruia i-a botezat copiii. Apoi l-a exclus pe Sica Bîrdes, cel caruia îi ceruse la Bistrita sa le comunice coechipierilor ca trebuie sa se lase batuti.

La începutul noului an, pe lînga Tanasa si Stanca, Armeanu’ i-a scos din schema pe portarii Sorin Colceag si Daniel Nicolescu, înlesnind astfel titularizarea lui Blid în viitorul retur. Actiunile de acest gen nu le-a facut însa numai la Pitesti. În ’84 l-a matrasit de la Steaua pe Florin Marin, în urma cu cîtiva ani l-a scos din lotul bacauan pe Daniel Scînteie, iar nemteanul Ovidiu Marc a scapat de expulzare dîndu-se bolnav de scarlatina pîna în momentul în care Hala a plecat de la Ceahlaul.
Sursa:www.prosport.ro