Halle Berry, dezamăgită de lipsa rolurilor pentru actorii de culoare de la Hollywood

De: Nicoleta Nicolae / 02.03.2015, 21:00
Halle Berry, dezamăgită de lipsa rolurilor pentru actorii de culoare de la Hollywood
Actriţa Halle Berry a spus că este dezamăgită de faptul că rămâne în continuare singura actriţă afro-americană care a câştigat un premiu Oscar pentru rol principal, subliniind lipsa rolurilor acordate artiştilor de culoare de la Hollywood, informează contactmusic.com.

În 2002, Halle Berry a intrat în istoria cinematografiei devenind prima actriţă de culoare care a câştigat un premiu Oscar pentru rol principal. După 13 ani, vedeta, în vârstă de 48 de ani, este în continuare singura afro-americană care a primit această distincţie.

Berry, care a fost premiată pentru rolul din „Puterea dragostei/ Monster’s Ball” din 2001, a vorbit recent, într-un interviu acordat The Guardian despre lipsa de roluri pentru actriţele de culoare de la Hollywood.

„Sunt dezamăgită”, a declarat Halle Berry despre faptul că este în continuare singura afro-americană premiată cu un Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal. „Mă simt inspirată, totuşi, când văd atâţia artişti de culoare realizând lucruri atât de valoroase”, a continuat Halle Berry.

Citeste mai mult aici!