Hamilton a devenit campion mondial al Formulei 1 dupa un final electrizant

Apropo.ro / 03.11.2008, 09:33
Hamilton a devenit campion mondial al Formulei 1 dupa un final electrizant
Britanicul Lewis Hamilton a castigat primul sau titlu mondial de Formula 1.

Pilotul britanic, Lewis Hamilton, a castigat primul sau titlu mondial de Formula 1, chiar daca principalul contracandidat al sau, Felipe Massa, a castigat Marele Premiu al Braziliei, ultima etapa a Campionatului Mondial de Formula 1.

Finalul cursei a fost unul electrizant, Hamilton ajungand pe locul sase cu doar trei tururi inainte de finalul cursei. In aceasta situatie titlul ii revenea brazilianului Felipe Massa, insa britanicul a reusit sa mai castige o pozitie in ultimele doua tururi, cand nimeni nu se mai astepta.

In prima instanta cei de la Ferrari au sarit in sus de bucurie, crezand ca Hamilton a incheiat pe locul 6, dar ulterior a aparut grafica TV care a lamurit totul.

In urma rezultatelor inregistrate in aceasta ultima etapa, scuderia Ferrari a devenit campioana mondiala la constructori.

In ultima cursa a sezonului, pozitia a doua a fost ocupata de Fernando Alonso (Renault), urmat de finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari). Pe locul patru s-a clasat germanul Sebastian Vettel (Toro Rosso), iar pe locul sase a terminat tot un german, Timo Glock (Toyota).

Ce parere ai despre finalul electrizant in urma caruia Hamilton a devenit campion mondial in Formula 1?

Imagine: Mediafax Foto

Â