Handbalistul Marius Novanc s-a lansat în afaceri cu langoși

De: Carmen Ulian / 26.02.2015, 11:00
Handbalistul Marius Novanc s-a lansat în afaceri cu langoși
Inspirat de bunica sa, handbalistul Marius Novanc s-a lansat în afaceri cu langoși.

Vizavi de intrarea în Parcul IOR, lângă statuia lui Alexandru Ioan Cuza, de câteva zile a „apărut” un butic, unul care iese din tiparele obișnuite. Mai exact, este vorba de o langoșerie care degajă un aer vintage și cu un aspect exterior foarte original.

Patiseria îi aparține handbalistului de la CSM București, care s-a decis să investească o parte din banii câștigați pe terenul de handbal. Încă de la debutul său în afaceri, Novanc a vrut să se autentifice cu ceva original: „Am investit foarte mult și în grafică, am încercat să aduc un aer proaspăt, un aer puțin american în ideea mea de business”.

Marius Novanc a preluat-o încă din copilărie de la … bunică. „A început să facă langoși și să-i vândă în curtea școlii. La noi, în zonă, Arad, Oradea, Timișoara, langoșul era mâncarea de stradă cu ani în urmă”, spune sportivul pentru ProSport.

Jucătorul echipei CSM București Marius Novanc a explicat ce înseamnă acest produs de „bucătărie”: „Vine din Ungaria și este un aluat de pâine prăjit, care poate fi cu tot felul de topinguri. Cele mai cunoscute la noi în zonă sunt cu brânză, mărar, mujdei, smântână, cașcal. La mine se găsesc până și produse cu brânză topită. Cred că orice ardelean știe de produsele astea”.

Mai multe detalii pe ProSport