HandiZoom: Filmează cu DSLR-ul ca un adevărat cameraman (Video)

Apropo.ro / 12.04.2012, 18:00
A învăța să filmezi cu un aparat foto DSLR (Digital Single Lens Reflex), trecând de la o cameră video, este greoi și o facilitate importantă lipsește la aparatele foto: mecanismul de zoom.

Zoom-ul manual făcut cu un DSLR oferă o tranziție mai puțin naturală decât la o cameră video și tocmai de aceea nu prea vedem clip-uri video filmate cu aparate foto, care să folosească această funcție.

HandiZoom este un accesoriu care încearcă să repare această problemă, oferind un sistem mecanizat de zoom și un grip ergonomic DSLR-ului.

Deși este în stadiul de prototip, acesta prezintă și el câteva dezavantaje cum ar fi nevoia unei baterii externe care să alimenteze independent accesoriul și necesită o patină specială sub aparat pentru a permite mecanismului să învârtă lentila, însă este un pas înainte și probabil se va perfecționa în timp.

Înainte de a vă pune problema „de ce să ma chinui să filmez cu un DSLR, când pot să filmez cu o cameră dedicată?” trebuie menționat că optica este total diferită și cadrul final este mult mai interesant datorită diferențelor tehnologice dintre cele două tipuri de aparate.

Din păcate, pentru a filma la un nivel profesional cu un aparat foto DSLR necesită o sumedenie de accesorii cum ar fi un grip cu stabilizator, microfon extern, adaptor pentru vizor, ecran separat pentru live-view, lampă, adaptor de focus și multe altele.