Hannibal: În spatele măştii

Apropo.ro / 08.10.2007, 01:45
Hannibal: În spatele măştii
Cum un copil ca toţi ceilalţi a devenit unul dintre cei mai odioşi criminali? În parcursul neobişnuit al unui adolescent îngrozit de atrocităţile celui de-al doilea război mondial, vom urmări naşterea răului absolut: Hannibal Lecter.

”Hannibal: În spatele măştii” este al cincilea lung-metraj după romanele lui Thomas Harris, ”tatăl” celebrului criminal în serie Hannibal Lecter. Peter Webber: ”Filmul aduce în prim-plan geneza personajului. Hannibal este personajul central al peliculei, faţă de , unde acesta nu apărea pe ecran decît 18 minute. În toate celelalte filme, el e deja un monstru. Cel puţin din punctul meu de vedere, mi s-a părut interesant să arătăm cum personajul a devenit un monstru”.

Gaspard Ulliel, al treilea Hannibal Interpretului lui Hannibal i-a fost cel mai tare frică de comparaţia cu Anthony Hopkins şi de accentul francez, de care trebuia să scape. O lună a muncit cu un antrenor special pentru a vorbi o engleză nerîrîită. ”Am citit trei cărţi de Thomas Harris şi caracterizări ale criminalilor în serie. Hannibal are un comportament diferit faţă de ceilalţi criminali în serie, ale căror acţiuni sînt în general legate de impulsuri sexuale. Există în majoritatea crimelor lor un element care ţine de sexualitate, care e absent la Hannibal”. În plus, la cererea regizorului, Ulliel a fost trimis la o firmă de pompe funebre pentru a vedea cum e să stai în preajma unor cadavre. Peter Webber îşi aminteşte amuzat: ”A apreciat atît de mult experienţa că mi-a cerut să-l las să se ducă şi a doua zi. Atunci mi-am dat seama că am făcut alegerea potrivită!”.

Premiera 12 octombrie
TO: Hannibal Rising. Producţie Marea Britanie-Franţa-SUA, 2007.
R: Peter Webber. Cu: Gaspard Ulliel, Gong Li, Rhys Ifans, Kevin McKidd, Dominic West, Richard Brake, Stephen Walters. Distribuit de Ro Image 2000