Hansaprint vine in Romania dupa Nokia

Apropo.ro / 29.01.2008, 13:08
Hansaprint vine in Romania dupa Nokia
Hansaprint, cea mai mare editura din Finlanda, va infiinta, in Romania tipografii care vor deveni operationale in toamna anului 2008.

Hansaprint, cea mai mare editura din Finlanda, va infiinta, in Romania, in acelasi parc industrial unde este localizata si unitatea de productie Nokia, tipografii care vor deveni operationale in toamna anului 2008.

Directorul general al Hansaprint, Timo Ketonen, a afirmat ca industria de asamblare din Romania este mare si necesita materiale de marketing si documente cuprinzand instructiuni de utilizare in format fizic.

Hansaprint este cea mai mare editura din tarile nordice si cel mai important furnizor de servicii de profil pentru companii din regiunea baltica, specializat in domeniul solutiilor de marketing.

Seful departamentului de cercetare in cadrul Institutului Finlandez pentru Cercetare Economica, Jyrki Ali-Yrkkö, arata ca avem de-a face cu un scenariu cu caracter repetitiv. Astfel, el aminteste ca, in anii ’90, multe companii au urmat Nokia mai intai in Statele Unite, apoi in America Latina, India, China, Ungaria si, in prezent, in Romania.

In plus, costurile cu forta de munca in Romania sunt mai apropiate decat in oricare alta tara europeana de nivelurile inregistrate in Asia, iar pozitia geografica a tarii reprezinta, de asemenea, un avantaj, a precizat Ali-Yrkkö.

Citeste mai mult la Mediafax