„Happy Punk”n”Roll New Years Eve 2015″: În Fabrica te faci ZOB, pe SKA-NK, cu Niște Băieți!

De: Dragos Tanase / 17.12.2014, 18:00
Motto: Pe cine-l prinde Anul Nou în Fabrica, acela va avea loc de muncă tot anul următor! Trupele ZOB, NIȘTE BĂ‚IEȚI și SKA-NK au ales să facă Revelionul în Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50).

Pentru cei care au deschis mai târziu calendarele, anul acesta, „cumpăna dintre ani” cade în noaptea de miercuri spre joi, adică de azi în două săptămâni.

Vino miercuri, 31 decembrie, ora 22:00, însoțit de modica sumă de 30 de lei și noi îți punem la dispoziție din partea casei ceasul prevăzut cu secundar pentru Anul Nou. Și, dacă șampania nu pocnește la ora 00:00, un colectiv de oameni ai muncii de la bar pot intona gratis din gură sunetul „Poc!” ori de câte ori este nevoie.

Trupele ZOB și NIȘTE BĂ‚IEȚI or să aducă niște punk rock, „muzică de petrecere cu distors și final glorios”, iar cei de la SKA-NK (ska + punk = ska-nk) vor pune la dispoziția publicului consumator pop-punk-ul cu influențe ska, reggae și rap.

ZOB: „Telenovele”

NIȘTE BĂ‚IEȚI: „Lasă-mi toamnă pomii verzi”

SKA-NK: „Boxele, roțile”


Data și ora: miercuri, 31 decembrie, ora 22:00

Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie, nr. 50)

Participă: ZOB, NIȘTE BĂ‚IEȚI, SKA-NK

After-party: da, este, până dimineață, cu DJ Schuffle (venit la noi tocmai din îndepărtatul Winamp; pe jos)

Intrare: 30 lei

Facebook Event: Happy Punk”n”Roll New Years Eve 2015

FABRICA pe Facebook

––––––––––––––––

Niște informații despre Niște Băieți

Niște Băieți a luat ființă în 2006 în București.

Genul oficial: punk rock.

Genul neoficial: „muzică de petrecere cu distors și final glorios”, ca să-i cităm pe înșiși cantautorii.

Ideea de la început a fost încercarea „unor băieți” de a înveseli atmosfera într-un club prin interpretarea proprie a unor piese celebre, „de dinainte de ’89”. Concertele ad-hoc nu presupuneau absolut nici o repetiție sau pregătire în prealabil. Băieții au avut surpriza ca demersul lor să fie primit neașteptat de bine. Trupa a pornit prin turnee și chiar a produs un prim album, apoi un al doilea.

Cu aceste ocazii, mai multe generații de părinți s-au luat cu mâinile de cap ascultând șlagăre precum: Deschideți poarta soarelui, Să te gândești din când în când la mine, La fereastra ta, Vitezomanul Gică, Cele mai frumoase flori, O lume minunată etc. sau mai noul Banii vorbesc, cântate în stilul punk. Sursele de inspirație au fost, evident, monștrii sacri precum: Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Cargo, Semnal M, Compact, Mădălina Manole etc.

Succesul primului disc (Adunate din popor și cântate din topor) a determinat plecarea formației într-un turneu național, în primăvara lui 2007: 14 concerte în tot atâtea orașe. Foarte curând, formația avea să ajungă la peste 100 de concerte în cluburile din țară și din Bucuresti și să participe la festivaluri ca Stufstock, Motorrock Ploiești Bucov, Zilele Bucureștiului la Viena etc.

În primăvara lui 2011 a apărut cel de-al doilea album Niște Băieți, numit Fără muzichie, viatza e pustiu! Titlul este inspirat din celebra replică a lui Ștefan Mihăilescu-Brăila din filmul Secretul lui Bachus (1984): „Fără poezie… viața e pustiu!”. Așteptăm următorul disc.

Niște discografie:

Adunate din popor și cântate din topor (2006)

Fără muzichie, viatza e pustiu! (2011)

Băieții de la Niște Băieți:

Albert Mihăițeanu: voce

Barbu Niculae: bas

Gabi Georgescu: chitară

Andrei Modrea Icsu”: tobe

Niște Băieți online:

Pe MySpace

Pe Facebook

Cu mine de-ai fi (ultima piesă după Semnal M)

Deschideți poarta soarelui

Fată dragă

Lasă-mi toamnă pomii verzi

O lume minunată

Frumoasă-i vecina noastră, scoate capul pe fereastră

––––––––––––––––

Despre Ska-nk

Genul: Pop-punk cu influențe ska, reggae și rap

SKA-NK este o trupă ce s-a format pe tarâmuri băimărene în vara anului 2010. Fiind amatori de muzică veselă, au hotarât ca numele formației să fie o abreviere a stilurilor principale care îi definesc: ska-ul și punk-ul = Ska-nk. Mai mult, în piesele lor se observă și influențe reggae sau rap. Piesele ating o gamă vastă de subiecte, de la cele mai serioase, până la versuri pline de umor sau jocuri de cuvinte îndrăznețe.

În 28 decembrie 2011 au lansat albumul de debut Suntem la televizor, iar în 16 septembrie 2012, primul lor videoclip oficial la piesa M-am săturat de ploaie.

Combinația aparte de rap cu rock din piesa Nu mai sta în spate a reprezentat un mare succes printre ascultatori, fiind difuzată timp de 2 luni (iulie – septembrie 2012) în Top 40 Radio Guerrilla, ajungând până pe locul 5.

Pe data de 15 octombrie 2012, Ska-nk a sustinut primul concert acustic. Acesta a avut loc la Radio Guerrilla, în cadrul emisiunii GuerriLIVE Acoustic Session.

Piesa Boxele, roțile a fost al doilea single difuzat în heavy rotation de Radio Guerrilla, la începutul anului 2013.

Ghiț Răzvan (Johnny) – chitară & voce

Horge Răzvan (Aurel) – chitară

Nemeș Tudor – bass

Szendrei Alexandru (Alec) – tobe

Ghiț Mădălin – voce

––––––––––––––––

ZOB

Vlase – bas, voce

Moșu – chitară, voce

Lonți – chitară, voce

Forrest – tobe, voce

Locul și data nașterii: București, 1993, în aceeași componență și astăzi.

Genul: punk

Inițial, înainte de formarea propriu-zisă, s-a numit Rock Didactic (1988). După Revoluție s-a numit Trafic (1990), apoi Puzzle (1991), apoi Jad (1992). Debutul oficial Zob (Zulu Oscar Bravo) se petrece la Tehnic Club, alături de Dog on a rope, Ura de după ușă, Șuie Paparude, Tectonic.

În 1998 lansează primul videoclip, Telenovele, piesă aleasă cea mai bună melodie a anului. Albumul III a fost desemnat cel mai bun album de rock alternativ la Premiile Industriei Muzicale Românești. În același an, trupa Iris le-a propus celor de la ZOB să cânte în deschiderea concertului Digital Athenaeum, turneul din august-noiembrie.

Discografie

Parodisiac (1996)

Telenovelas (1998)

Albumul III (2000)

Printre Nori (2004)

ZuluOscarBravo (2009)

ZOB online:

Zob pe Facebook

Zob – site oficial

Zob – Telenovele

Zob pe MySpace

Zob – canalul oficial de youtube